Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi se împlinesc 36 de ani de la explozia de la Cernobîl, cea mai mare catastrofă nucleară civilă, efectele devastatoare a căreia s-au imprimat în soarta mai multor generații, distrugând aspirațiile oamenilor de liniște și pace.

IMG 0148 IMG 0107

  Cu prilejul consemnării memoriei victimelor catastrofei nucleare produse la 26 aprilie 1986 la cel de-al patrulea reactor atomic de la Cernobîl, a fost organizat un miting de comemorare a victimelor acelei catastrofe, la care au participat conducerea raionului, funcționarii Consiliului raional, ai primăriei orașului, colaboratorii Inspectoratului de Poliție Fălești, reprezentanții serviciilor desconcentrate alături de participanții la lichidarea consecințelor avariei și văduvele acestora.

IMG 0146

  Cu mesaje de consemnare a memoriei celor decedați și de recunoștință pentru sacrificiul adus întru asigurarea unui viitor armonios au venit Domnul Sergiu Fîntîna, președintele raionului Fălești, Domnul Alexandr Severin, primarul orașului, Domnul Gheorghe Baxan, președintele AO „Cernobîl”.

   În memoria victimelor catastrofei de la C.A.E s-a ținut un minut de reculegere și au fost depuse flori la Complexul Memorial „Aleea Eroilor”.

  Mai multe fotografii