Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, la 13 aprilie, în incinta IMSP „Centrul de Sănătate Ișcălău” a avut loc donarea voluntară și neremunerată a sângelui, la care au participat circa 60 de locuitori ai satelor Ișcălău, Catranîc, Doltu și Burghelea.

  Pe parcursul anului 2022 sunt planificate 19 activități de  donare de sânge în incinta instituțiilor medico-sanitare publice din raion.

donare cs iscalau 2 donare cs iscalau 1

  În mod deosebit de exprimăm mulțumirea față de persoanele receptive la apelul de donare de sânge benevolă, o faptă nobilă făcută de dumnealor ,un aport considerabil la salvarea vieților omenești.

  La fel ne exprimăm gratitudinea față de personalul medical al IMSP „Centrul de Sănătate Ișcălău” care a asigurat buna desfășurare a activității date, cît și față de Doamna Propopciuc Zinaida, directorul SRL „Itero – Agro” care a contribuit financiar la motivarea și mulțumirea donatorilor de sânge.

  Campania Națională de Promovare a donării de sânge -  O PICĂTURĂ DE SÂNGE SALVEAZĂ VIAȚA  are drept scop creșterea gradului de conștientizare a populației asupra necesității donării voluntare de sânge pentru salvarea a milioane de vieți, cât și motivarea donatorilor să continue să doneze sânge și, totodată, să motiveze oamenii sănătoși se alăture și să devină donatori.

  Donarea de sânge și de componente sanguine (eritrocite, trombocite, plasmă) facilitează o gamă largă de tratamente esențiale care, de multe ori, sunt vitale pentru viața pacienților.

Mai multe fotografii