Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 5 aprilie, salvatorii şi pompierii din Republica Moldova, pentru al 15-lea an în istoria Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţa a Ministerului Afacerilor Interne marchează sărbătoarea  profesională „Ziua Salvatorului”.

  În acest context, pe teritoriul taberei pentru refugiaţii din Ucraina, amplasată în localitatea Pîrliţa, raionul Făleşti a avut loc un eveniment dedicat acestei zile. Ceremonia a început cu un minut de reculegere consacrat eroilor trecuți în nefiinţă fiind la datorie şi a continuat cu o măsură solemnă dedicată angajaţilor Inspectoratului General Situații de Urgență a Direcției Situații Excepționale Bălţi şi subdiviziunilor teritoriale Făleşti, Glodeni, Rîşcani, Sîngerei precum şi a Detaşamentului regional de Căutare-Salvare nr.2 municipiul Bălţi.

zs 05 04 2022

  La eveniment au participat în jur de 200 angajaţi sub conducerea Inspectoratului General al Situațiilor de Urgență reprezentată de şeful adjunct domnul Anatolie VINICIUC, şeful Direcţiei Situații Excepționale din  municipiul Bălţi,  conducerea raionului - Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului și Domnul Mihai PRODAN, Vicepreședintele raionului, Domnul Ion BUZINSCHI, Șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, conducerea Inspectoratului de Poliție Fălești și Domnul Sergiu NEAGU, Primarul satului Pîrliţa.

  În mesajul de felicitare reprezentantul Inspectoratului a mulțumit efectivului întreg pentru devotament curaj și sacrificiu și pentru munca ireproșabilă în îndeplinirea obligațiunilor de serviciu riscând  zi de zi cu propriile vieți.

  Cu un mesaj de felicitare au venit şi preşedintele raionului Făleşti, domnul Sergiu Fîntîna şi domnul Ion Buzinschi, care au transmit salvatorilor și pompierilor succes în realizarea misiunilor, dar și au menţionat că, profesionalismul angajaților IGSU mereu contribuie la salvarea vieților omenești. În cadrul ceremoniei, 7  salvatori şi pompieri din cadrul Secţiei Situaţii Excepţionale Făleşti  au fost premiaţi  de către conducea  IGSU  cu insigne „Salvator Eminent”, Cruci „Pentru merit” de Clasa I şi II a IGSU ,  Medalii „Pentru Activitatea Ireproșabilă”, “Pentru Serviciul Impecabil”, precum și diplome de onoare din partea Consiliului raional.