Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

vl elenuta 3Astăzi, 15 noiembrie curent, Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului și specialiștii din cadrul Direcției Agricultură și Alimentație, au efectuat o vizită de lucru în satul Ilenuța, în urma   unui apel telefonic parvenit de la locuitorii satului Ilenuța.

Scopul vizitei a fost examinarea situației care s-a creat în teritoriul administrat,  că au fost evacuate apele unui bazin acvatic de către agentul economic care arendează bazinul.

Ca rezultat nu a fost respectat prevederile Hotărârii Comisiei Situații Excepționale raionale din 28.10.2021 privind scurgerea bazinelor acvatice. 

La fața locului au fost invițati colaboratorii Inspectoratului de Poliție Fălești și ai Inspecției pentru Protecția Mediului Fălești, care au constatat acțiunile agentului economic și a fost întocmit un proces verbal unde urmează a fi aplicată sancțiunea administrativă.

La propunerea șefului adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, domnului Ion Buzinschi se v-a efectua o expetriză pentru a identifica impactul socio-economic al evacuării apei din bazinul acvatic.vl elenuta 2

 Reamintim, că la ședința Comisiei Situații Excepționale a raionului Fălești din 28.10.2021,  s Domnul Valeriu Motelica, șeful Direcției Agricultură și Alimentație,   a informat membrii comisiei despre starea bazinelor acvatice de pe teritoriul raionului Fălești și măsurile de întreținere și exploatare a acestora în conformitate cu Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.1202 din 08.11.2001,  unde:

 S-a decis:

  1. Se ia act de informația prezentată de șeful Direcției Agricultură și Alimentație, domnul Valeriu Motelica privind măsurile de întreținere și exploatare a bazinelor acvatice de pe teritoriul raionului Fălești.
  2. Președinții Comisiilor Situații Excepționale ale orașului Fălești, satelor și comunelor raionului:
    1. vor examina la ședința Comisiei Situații Excepționale locale chestiunea privind starea bazinelor acvatice și măsurile de întreținere a acestora în conformitate cu Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.1202 din 08.11.2001.
    2. vor interzice scurgerea apelor din bazinele acvatice de pe teritoriul raionului ca măsură de conservare a microclimei și nivelului de apă în sonde și fântâni.
  3. Repetat, la ședința Comisiei Situații Excepționale raionale de a examina chestiunea privind măsurile de întreținere și exploatare a bazinelor acvatice de pe teritoriul raionului Fălești, în a doua jumătate a lunii noiembrie 2021, cu participarea primarilor și proprietarilor de bazine acvatice.

Galerie foto