Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Marcată anual la 9 mai, Ziua Victoriei vine să comemoreze eroii celui mai crunt război al secolului, războiul al doilea mondial, care a semănat durere, lacrimi și tristețe ce a invadat popoarele lumii.
  Memoria acelei perioade dramatice este întipărită nu doar în paginile de istorie, ci și în soarta multor familii, în inimile buneilor și străbuneilor noștri, în sclipirile focului veșnic, dar și în sufletele tuturor celor care înțeleg tragedia acestor vremuri. Pentru noi sânt importante nu doar memoria acelor ani, ci și lecțiile dure, scrise cu sânge pe care le-a oferit întregii omeniri cel de-al doilea Război Mondial.
  Astăzi, 9 mai aniversăm a 76-a aniversare a Zilei Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei. Conducerea raionului, colaboratorii Inspectoratului de poliție, a secției administrativ militare și reprezentanții   Organizației raionale a veteranilor de război și ai muncii au participat la acțiunea depuneri de flori la monumentul ,,Ostașului necunoscut” și la Complexul Memorial ,,Gloria Militară”, care au transmis mesaje de recunoștință pentru veterani, pentru jertfa adusă în numele păcii și libertății dorindu-le sănătate și împlinire sufleteasca.
  Memoria celor căzuți a fost consemnată cu un minut de reculegere și salve si au depus coroane și flori în semn de recunoștință pentru toți cei care au contribuit la Marea Victorie.
  Manifestăm profund respect pentru eroismul buneilor și străbuneilor noștri, nu doar pentru cei căzuți pe câmpul de luptă, care au ținut piept dușmanului, dar și pentru cei care au contribuit la făurirea Victoriei comune în spatele frontului, care au reușit să supraviețuiască în timpul de restriște al ocupației fasciste.
  Astăzi în raionul Fălești au rămas în viață doar 4 veretani și 10 văduve de război.. Pentru eliberarea raionului de ocupația fascistă au decedat 1789 ostași tineri, iar 2075 ostași tineri zac în mormintele frățești pe alte meleaguri.