Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 2 martie curent, comemorăm 29 de ani de la declanșarea acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

  Ziua Memoriei în orașul Fălești a fost consemnată prin depunere de flori la Complexul Memorial „Aleea Eroilor” de către conducerea raionului și a orașului, reprezentanții Inspectoratului de poliție, Secției administrativ-militare, veteranii și participanții la războiul de pe Nistru.

  Cu un mesaj de mulțumire pentru veterani și participanți la război au venit președintele raionului, Domnul Sergiu Fîntînă, primarul orașului, Domnul Alexandru Severin, șeful Secției administrativ – militare, Domnul Dmitri Lipsiuc, președintele Asociației Obștești „Combatantul”, Domnul Andrei Glavan, șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Fălești, Domnul Ghenadie Tarlapan.

  Deşi au trecut mai bine de două decenii de la conflictul armat de pe Nistru, veteranii de război îşi amintesc cu tristeţe în suflet despre grozăvia prin care au trecut în anul 1992.

  Durerea nu poate fi exprimată în cuvinte, spun combatanţii conflictului transnistrean, întrucât, acasă îi aşteptau soţiile şi copiii.

  În memoria celor decedați în conflictul armat a fost ținut un minut de reculegere, după care au fost depuse flori la monumentul  eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru.

  Galerie foto