Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Domnul Igor DODON, Președintele Republicii Moldova la 24 septembrie curent  s-a aflat într-o  vizită de lucru în  raionul nostru.

  Vizita a început  la obiectul - L243 R16 drumul de acces spre satul Mărăndeni,  lucrările s-au finalizat recent pe o porțiune de 1,5 km lungime.

  Pentru acest proiect au fost alocate 3,6 milioane  lei de Consiliul raional  din contul  Bugetului de Stat pentru infrastructura drumurilor.

  Agenda vizitei a inclus și vizita Domnului Președinte  la stația de tratare a apei unde a avut recepția Apeductului magistral Prut-Fălești, reconstruit în cadrul proiectului „Aprovizionarea cu apă potabilă a orașului Fălești din râul Prut”. Apeductul are o lungime de 31 km și începe de la stația de pompare din satul Gherman, raionul Ungheni, și se termină la stația de tratare a apei din orașul Fălești.

 

  Lucrările de reconstrucție au demarat în anul 2006, iar investiția se cifrează la 112,0 milioane de lei, bani alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, Fondul Ecologic Național și Consiliul raional Fălești. Proiectul este implementat de Consiliul raional Fălești, și are capacitatea  la prima etapă să alimenteze cu apă potabilă locuitorii orașului Fălești, satelor Bocșa, Risipeni, Năvîrneț și Albinețul  Vechi.

  În continuarea vizitei de lucru, Domnul Președinte  a vizitat  Întreprinderea cu Capital Străin „MARTHATEX”, fabrica de textile care confecționarea  articolelor vestimentare.

  Întreprinderea  textilă a fost fondată în anul 2001 și confecționează haine pentru angajații din domeniul serviciilor hoteliere, medicinei, poliției și se exportată în Italia. La moment activează 300 de persoane, inclusiv 160 din satele adiacente.

  Pe finalul vizitei Domnul Igor Dodon a avut o întrevedere cu  Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului și cu Domnii Veaceslav TAMBUR, Mihai PRODAN și  Veceslav FUSU, vicepreședinții raionului, și  după care a urmat întrevederea cu 33 primari ai satelor și comunelor din raion.

  • 1
  • 10
  • 11

  Problemele abordate  în cadrul întrunirii cu primarii au răsunat din domeniul: reabilitării drumurilor, aprovizionarea cu apă potabilă a localităților, reconstrucția stadionului raional și a obiectelor de menire socială.

Galerie foto