Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La data de 30 iulie, curent  19 producători agricoli s-au întrunit la loturile demonstrative de comportare și testare a hibrizilor de floarea soarelui și porumb în cadrul Școlii de câmp din SRL„Rairec Plus” (director Rarancean Nina) s. Sărata Veche.

  Evenimentul a fost organizat  de AO „Cutezătorul ” în parteniriat cu Direcția Agricultură și Alimentație a Consiliului raional Fălești,  Institutul CCC„Selecția” din mun. Bălți,  companiile  Caussades  Semences și Bayer Moldova,  Chișinău, cu susținerea Federației Agricultorilor din Moldova FARM.

  Cu un cuvînt de salut către participanți s-a adresat domnul Fusu Veaceslav – vicepreședintele raionului,  agenda zilei și obiectivele întrunirii a fost prezentată de către Victor Cimpoieș- director executiv AO„Cutezătorul” și doamna Nina Rarancean.

  Domnul Valeriu Motelica –șef  DAA a informat antreprenorii despre rezultatele secerișului anului curent și starea actuală a culturilor de porumb și floarea soarelui din raionul Fălești.

  Andrian Basarab (agronom la compania Caussades Semences) și domnii Ion Rusu și Ivan Spelnic (Institutul CCC „Selecția) au prezentat caracteristica hibrizilor de floarea soareli și comportarea lor pe lotul demonstrativ  pe parcursul perioadei de vegetație în condițiile anului curent.

  Problemele cu care s-au confruntat hibrizii de porumb în condițiile actuale de secetă au fost prezentate de domnul Eugen Fetescu, reprezentantul companiei Bayer Moldova.

  Pe final de eveniment, producătorii agricoli, și-au împărtășit experiența, au vorbit despre problemele cu care s-au confruntat anul acesta dar și despre măsurile, care ar trebiu întreprinse pentru diminuarea efectelor negative ale secetei.

Galerie foto