Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 23 iulie curent,  în palatul raional de cultură ,,Mihai VOLONTIR”  s-a desfășurat o sesiune de instruire pentru reprezentanții din cadrul autorității publice locale de nivelul I, nivelul II și reprezentanți ai societății civile.

  Sesiunea de instruire a fost deschisă de către Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului, care a menționat importanța seminarului privind asigurarea transparenței în procesul decizional la nivel local.

  La instruire au participat  Domnii Veaceslav  TAMBUR, Veaceslav  FUSU și Mihai PRODAN, Vicepreședinți ai raionului,  primari, funcționari publici din cadrul primăriilor raionului, Consiliului raional și reprezentanți ai societății civile.

  Scopul instruirii  rezidă în abordarea subiectelor privind transparența procesului decizional în cadrul APL-urilor, implementarea principiilor democrației participative, îmbunătățirea serviciilor publice la nivel local.

  Pe parcursul sesiunii a fost prezentat și Programul de granturi destinat cooperării dintre organizațiile societății civile și APL-uri pentru implementarea proiectelor la nivel local.

  Agenda sesiunii a inclus chestiuni privind:

  • transparența la luarea deciziilor la nivel local, legislația națională și nivelul/ potențialul de implementare,
  • serviciile prestate de autoritățile locale și posibilitatea de participare a cetățenilor, legislația națională și potențialul de implementare,
  • îmbunătățirea participării publicului , principii și modalități(informarea, consultarea, dialogul și parteneriatul),
  • îmbunătățirea participării publicului , lucrul în comunitățile locale, elaborarea planurilor comunitare de acțiune pentru creșterea participării publicului,
  • implementarea proiectelor locale ca elemente de creștere a transparenței la nivel local.

  Activitatea a fost organizată de către Cancelaria de Stat în cooperare cu Asociația Europeană pentru Democrație Locală (ALDA) în cadrul proiectului ,,AGREED-A”- activitatea reformei guvernării pentru îmbunătățirea dezvoltării, cofinanțat de Uniunea Europeană.

Galerie foto