Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La data de 07 iulie curent, în sala de ședințe a Consiliului raional a avut loc  şedinţa comisiei raionale pentru organizarea transportului rutier de persoane și a concursului privind atribuirea serviciilor regulate de  transport rutier, aprobată prin decezia Consiliului raional nr1/8 din 07.02.2020  cu următoarea ordine de zi:

  1. Cu privire la măsurile de prevenire a răspîndirii infecției COVID – 19 în transportul public ce deservesc rutele suburbane.
  2. Examinarea demersului primarului  comunei Ciolacu Nou  cu privire la modificarea orarului de circulație a rutei suburbane: orașul Fălești orele 06.15;11.30;17.15 și Ciolacu Nou  orele 07.00;12.30;17.55.
  3. Examinarea demersului primarului  satului  Pîrlița  cu privire la deschiderea  rutei suburbane  satul Pîrlița – satul Răuțel
  4. Examinarea cererii ÎÎ ”LunguVasileTrans” cu privire la refuzul de deservire a rutei suburbane Fălești – Risipeni.
  5. Cu privire la atribuirea temporară a rutei suburbane Fălești – Risipeni, operatorului de transport ”Pleșca-Trans”.

  La ședința comisiei au fost invitați agenții transportatori ce deservesc rutele suburbane. O atenție deosebită a fost atrasă agenților transportatori în privința respectării stricte  a măsurilor de prevenire a răspîndirii infecției COVID – 19.

  O altă problemă, la deservirea rutelor suburbane a fost abordată de către primarul orașului Fălești domnul Alexandru Severin, și anume circulația transportului ce deservesc rutele suburbane prin oraș, precum și staționarea transportului menționat în centrul orașului.

  Agenții transportatori au fost atenționați în vederea respectării stricte a orarelor de circulație și  staționării autobuselor doar pe teritoriul SRL  ”Gările auto moderne” filiala Fălești.

  Întrebările propuse în ordinea de zi au fost aprobate și urmează a fi înaintate spre avizare către Agenția Națională Transport Auto.

  De menționat, că o problemă importantă este lipsa transportului public în localitățile Horești, Ișcălău și Hitrești, iar localitatea Pînzăreni se deservește în zilele de marți, joi și duminică din cauza fluxului mic de călători.

Galerie foto