Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La data de 12 mai  pe teritoriul țării a fost emis cod galben de ploi, însoțite de vijelii și descărcări electrice.  Raionul Fălești la fel a fost afectat  de vânturi puternice unde  au distrus câmpurile agricole.

  Astăzi,  reprezentanții comisiei de evaluare a pagubei în urma vântului puternic din cadrul autorității publice locale nivelul I și II au evaluat câmpurile agricole de pe teritoriul primăriei Pompa și Mărăndeni.

  În urma solicitării conducătorilor Societății cu Răspundere Limitată ,, Agro Pompa Prim”  din satul Pompa și a Societății cu Răspundere Limitată ,, Agro Papuros” din satul Mărăndeni a fost evaluat  gradul de afectare a culturilor agricole în urma furtunii, vântului puternic din data de 12 mai curent și anume la câmpurile afectate care sunt însămânțate cu  sfeclă de zahăr, porumb și floarea soarelui.

  La S.R.L ,,Agro Pompa Prim” din 217 ha de teren agricol plantat cu sfeclă de zahăr au fost afectate  125 ha.

  La S.R.L ,,Agro Papuros” au fost afectate  80 ha de teren cu porumb, 88 ha floarea soarelui și 35 ha sfeclă de zahăr.

  În cadrul evaluării s-a constatat procentul de afectare a culturilor agricole, și ce măsuri vor fi întreprinse pe viitor  cu referire la problema dată, care va fi examinată în cadrul comisiilor situații excepționale.

Galerie foto