Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În urma desfășurării ședinței grupului operativ al Comisiei Situații Excepționale, convocată de președintele Comisiei raionale Situații Excepționale, dl Sergiu FÎNTÎNA, președinte al raionului, au fost stabilite mai multe măsuri  de protecție împotriva virusul COVID – 19 și obiectivele trasate pentru ziua de astăzi.

  În această ordine de idei, vicepreședintele raionului,  Fusu Veaceslav, a propus ca medicii din cadrul Centrului Sănătate Publică să efectueze raiduri de monitorizare a situației privind profilaxia împotriva virusului COVID – 19 la toate instituțiile publice și întreprinderile din teritoriul orașului Fălești, stații PECO și piața centrală din orașul Fălești, inițiativă aprobată de comisie drept obligatorie.

  Astfel, pe parcursul zilei, angajații Centrului de Sănătate Publică au vizitat 70 de instituții, inclusiv Întreprinderile cu Capital Străin, unde este angajat un număr mare de persoane, centrele comerciale, cu fluxul specific de cumpărători, mai ales în perioada în care mulți cetățeni sunt dispuși să-și facă provizii pe timpul carantinei, băncile comerciale, de serviciile cărora se folosește populația și unde se operează permanent cu bani în numerar - o eventuală sursă de risc, Oficiile Poștale din oraș, stațiile PECO.

  În contextul situației, angajații Centrului de Sănătate Publică, organizați în echipe a câte 2 persoane, au informat la fața locului conducerea instituțiilor sus-evocate și angajații acestora referitor la situația epidemiologică din țară, s-au referit la necesitatea igienizării spațiilor, oferind detalii despre procedurile de efectuare a acestea: aerisire, ștergerea suprafețelor, furnizarea de dezinfectanți pentru angajați, posibilitatea de măsurare a temperaturii corpului cu termometru facial. De asemenea, au fost repartizate pliante la subiect: „Coronavirusul - reduceți riscul infecției”.

  În urma verificărilor, au fost atestate situații satisfăcătoare în marea majoritate a instituțiilor, dar departe de a fi perfecte. De aceea, conform neajunsurilor depistate, au fost oferite recomandări: completarea rezervelor de dezinfectanți, aerisirea de 2-3 ori pe zi a încăperilor, ștergerea suprafețelor, mai ales a mânerelor ușilor de intrare, la fiecare 1-2 ore ș.a.

  În seara zilei, șeful Centrului de Sănătate Publică, dl Iurie Bobu, a prezentat un raport asupra situației conducerii raionului.

Galerie foto