Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 04 iunie în incinta  ÎMSP ,,Centrul de Sănătate Fălești”, din orașul Fălești, începând cu orele 8.00 a început donarea de sânge voluntară de către cetățenii din raion. Campania Națională de Promovare a donării de sânge voluntare este susținută și de conducerea raionului.

  Astăzi au fost invitați doritorii, oameni receptivi și bine dispuși să doneze sânge. Moldovenii fac acest act de binefacere cu plăcere gândindu-se că neapărat vor salva viața cuiva.  

  Printre donatorii voluntari au fost și Președintele raionului Domnul Viorel BABII, Domnii Vladimir TĂBÎRȚĂ și Roman RADU- vicepreședinți ai raionului. Constant numărul donatorilor de la an la an este în creștere. Populația raionului a înțeles cât de important este să doneze sânge și astăzi angajații din cadrul Consiliului raional Fălești, Inspectoratului de Poliție Fălești, S.A ,, Red Nord”, ÎMSP ,,Spitalul raional Fălești”, ÎMSP,, Centrul de Sănătate Fălești” și din cadrul primăriilor din raion.

  De menționat faptul, că cei mai mulți donatori de sânge au fost din localitatea Musteața în număr de 30 de persoane, act de binefacere susținut activ de Domnul Constantin CUIBARI, primarul satului Musteața. Pentru toți donatorii de sânge au fost înmânate pachete cu hrană procurate de Consiliului raional Fălești în sumă de 140 lei pentru fiecare.

  Campania de promovare  are drept scop creșterea gradului de conștientizare a populației asupra necesității donării voluntare de sânge pentru salvarea a milioane de vieți, cât și motivarea donatorilor să continue să doneze sânge și, totodată, să motiveze oamenii sănătoși se alăture și să devină donatori.

  Ne bucură faptul ca în ultimii ani numărul donatorilor de sânge este în creștere, ceea ce este un indicator foarte bun pentru sistemul de sănătate, astăzi sarcina pentru raion a fost de 70 persoane dar au donat sânge 89 persoane. Pentru viitor ne dorim ca lumea să nu fie indiferentă și să contribuie la donarea voluntară de sânge, astfel dăruind viață, dăruind speranță”.

Galerie foto