Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Cu prilejul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali la 18 mai în incinta Palatului raional de cultură ,,Mihai Volontir” din orașul Fălești a avut loc conferința națională a Asociației Nurselor din Moldova ,,Nursele - o voce lider în sănătate pentru toți”. Organizatorii evenimentului este Consiliul raional Fălești, ÎMSP Spitalul raional Fălești și ÎMSP Centrul de Sănătate Fălești.
  Inaugurarea conferinței a avut loc cu melodiile ansamblului de violoniști din cadrul școlii de muzică și evoluarea ansamblului de dans ,,Favorit”.
Cu un cuvânt de salut pentru asistenții medicali a venit Domnul Viorel BABII, președintele raionului, Domnul Iurie OSOIANU, Directorul IMSP ,,Spitalul raional” și Doamna Nina SCIASTLIVÎI, Șef al ÎMSP ,,Centrul de Sănătate Fălești”.
  Lucrările conferinței naționale au continuat cu chestiuni privind sistemul de sănătate din Republica Moldova unde au raportat Doamna Elena STEMPOVSCAIA, președintele Asociației Naționale din Republica Moldova, Doamna Virginia ȘALARU, vicedecan USMF ,,Nicolae Testimițanu”, Doamna Maria Munteanu, asistent universitar, catedra medicina de familie, vicepreședinte al Asociației Nurselor din Moldova, Doamna Tatiana Dnestrean, expert în îngrijiri integrate proiectului viața sănătoasă, Doamna Mariana NEGREAN, director adjunct pentru instruirea practică al CEMF ,,Raisa PACALO”, Domnul Andrei Eșanu, Doamna Svetlana NOVAC, reprezentant al Companiei ,,Nestle”.
  Pentru merite deosebite în domeniul de sănătate, asistenții medicali au fost menționați cu diplome de onoare ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
  Pentru publicul prezent la conferință ,,SURORILE OSOIANU” au prezentat un frumos program artistic.

Galerie foto