Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 14 februarie curent, la Complexul  ,,Aleea Eroilor” din or. Fălești, conducerea  raionului și reprezentanții Asociației  Veteranilor Războiului din Afganistan au organizat ziua de comemorare  pentru  ostașii căzuți în acțiunile de luptă din Afganistan, și aniversarea a 30-a de la retragerea trupelor armate din Afganistan ... o zi de suflet pentru veteranii acestui război.

  La ziua comemorării au participat Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului degrevat din funcție, Domnul Vladimir TĂBÎRȚĂ și Roman RADU, vicepreședinții  raionului, Doamna Lilia OSOIANU, reprezentant al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, Domnul Vladimir RUSU, primarul orașului Fălești,  Domnul Boris DEDOV, Președintele  Asociației Veteranilor Războiului din Afganistan. Cu un mesaj pentru veterani a venit Doamna Iraida BÎNZARI  care a adus mulțumiri  pentru bărbăția și devotamentul de care au dat dovadă veteranii în acțiunile de luptă din Afganistan în perioada anilor 1979 – 1989. Doamna Iraida  a menționat că numai cel care a trecut prin război poate înțelege adevăratul gust al păcii, numai cel care a stat cu arma în mână pentru ași apăra camarazii, poate înțelege ce înseamnă cu adevărat o viață de  om, anume veteranii sunt oamenii care trebuie să citească lecțiile de viață noilor generații, lecții de patriotism și curaj. Conducerea raionului, Consiliului raional sunt și vor fi în continuare alături de veterani, iar pe cei căzuți la datorie, nu ne rămâne decât să păstrăm memoria vie…

  Potrivit datelor statistice oficiale, în războiul din Afganistan au participat aproximativ 12500 mii de moldoveni, dintre care 301 de militari şi-au pierdut viaţa, patru au fost declarați dispăruți, iar alţi 257 au rămas invalizi. Din raionul Fălești au participat la războiul din Afganistan peste 300 de ostași, dintre care 6 au decedat pe cîmpul de luptă, iar 8 au devenit invalizi de război. Astăzi în raionul nostru au rămas 170 de veterani din care 23 sunt invalizi de război.

  În semn de recunoștință pentru sacrificiul, bărbăția și jertfirea de sine, manifestate în timpul acțiunilor de luptă, veteranii de război au primit distincții de stat ,,participant la acțiunile de luptă din Afganistan 1979-1989 ”, premii bănești din partea Consiliului raional și s-a organizat o masă de pomenire pentru cei căzuți la datorie de către Consiliul raional și Asociația Veteranilor Războiului din Afganistan.

  Mitingul a luat sfârșit cu un minut de reculegere și cu depunerea de flori la Monumentul eroilor din Afganistan.

  Veşnică memorie eroilor căzuți pe câmpul de luptă!

Galerie foto