Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 30 ianuarie curent la Chișinău a avut loc deschiderea oficială a ediției a XVIII-a a Expoziției naționale “FABRICAT ÎN MOLDOVA”, tradițional desfășurată sub patronajul Guvernului Moldovei, de către Camera de Comerț și Industrie în colaborare cu Consiliile raionale, care va activa pînă la 03 februarie curent.

 La evenimentul de deschidere au fost prezenți: Sergiu HAREA, președintele CCI a RM;  reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova; Peter MIHALKO, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova; Mihai COSTEL, vice-primarul județului Brașov; Adrian – Ioan VEȘTEA, președintele Consiliului Județean Brașov, Anatol COICA, președintele Consiliului de Afaceri Federația Rusă – Republica Moldova, delegații din România (Maramureș, Iași, Vaslui, Prahova, Brașov), Federația Rusă, Letonia, Belgia, Italia.

 Expoziția „Fabricat în Moldova” este cea mai bună platformă de promovare a produselor autohtone, de cercetare a noilor încercări, punerea în evidență  a nivelului de competitivitate a companiilor naţionale și majorarea cererii de consum a produselor autohtone! Sloganul ediției curente a devenit „Acasă. Autentic. Autohton.” 

 Expoziția din acest an ocupă o suprafață de 4680 m și întrunește 450 agenți economici din diferite ramuri ale economiei naționale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari. Sunt prezentate 21 standuri colective și anume ale: UTA Găgăuzia, standul regiunii transnistrene și alte 19 consilii raionale precum: Anenii Noi, Cahul, Călărași, Criuleni, Cimișlia, Dubăsari, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Hânceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Râșcani, Rezina, Orhei, Ungheni, Stefan-Voda.

 Peter MIHALKO  a menționat că acest eveniment are o importanță majoră nu doar pentru agenții economici autohtoni, ci și pentru cei ce doresc să investească în Republica Moldova. ”Datorită DCFTA, circa 70% din produsele din Republica Moldova ajung în UE, iar gama acestora este una complexă și diversificată”.

 Ion CHICU, Ministru al Finanțelor Republicii Moldova a dat asigurări că instituția pe care o conduce va susține și în continuare producătorii autohtoni, apreciind, totodată, organizarea Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova” ce contribuie nemijlocit la dezvoltarea economiei statului nostru.

 Raionul Făleşti a fost prezent la acest eveniment cu producătorii din raion ca: FABRICA DE PRELUCRARE A SEMINŢELOR DE PORUMB RĂUŢEL S.A.  cu producţia sa de seminţe, SRL „HEUVELLAND” cu produse lactate, SC „BEATRICE-COM” SRL cu produse de băcănie. Calitatea produselor prezentate de întreprinderile din raion este înalt apreciată de vizitatori.

 De asemeni în cadrul acestui eveniment se va desfăşura un program amplu de afaceri, în cadrul căruia au fost abordate subiecte de o mare actualitate atât pentru consumatori, cât și pentru producători. În acest sens au fost organizate diverse forumuri, mese rotunde, prezentări de companii și produse, seminare, conferințe cu teme de interes în sfera cooperării comercial-economice.

Galerie foto