Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Astăzi 21 decembrie curent în sala de ședințe a Consiliului raional Fălești s-a desfășurat ședința a IV a Comisiei regionale sectoriale în domeniul managementului deșeurilor a Consiliului Regional de Dezvoltare Nord. La ea au participat membri şi reprezentanți ai APL de nivelul doi din raioanele Fălești, Glodeni, Edineţ, Sîngerei, Rîşcani, municipiul Bălţi s.a.

 Ședința a fost deschisa de vicepreședintele raionului Fălești domnul Roman Radu. Cu cuvinte de salut au venit Copreședintele comisiei Victor Cimpoieş şi consultantul regional GIZ Vlad Ghitu.

 Participanții la ședința au audiat rapoartele „Rolul CRS în monitorizarea implementării acțiunilor Strategiei de Dezvoltare Regională din domeniul AAC” si „Crearea infrastructurii în domeniul MDS-calea sigura spre gestionarea deșeurilor solide”, prezentate de copreședintele comisiei Victor Cimpoieş şi inginerul sef al DPGCL Fălești Ion Rotaru, au vizionat emisiunea televizata (Publica TV) privind situația managementului deșeurilor in raionul Fălești.

La finele primei părți a ședinței doamna Tatiana Cantemir, specialist la ADR Nord a prezentat platforma de comunicare pentru membrii CRd si CRS. Membrii comisiei au înaintat propuneri pentru planul de lucru al CRS MDS pentru planul de lucru in anul 2018.

 În partea a doua participanții la ședința au studiat experiența primăriei Sărata Veche privind gestionarea deșeurilor solide şi au participat la campania de semnare a contractelor cetățenilor cu întreprinderea municipala şi distribuirea pubelelor.

Galerie foto