Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  18 decembrie - este o zi cu o semnificație deosebită, când întreaga societate marchează Ziua Națională a Poliției, consemnată tradițional în ajunul sărbătorilor de iarnă.

  Instituită prin Decret prezidenţial în anul 1990, Ziua Poliţiei Naţionale este un prilej pentru a omagia polițiști, ofiţeri și subofițeri, veterani ai Ministerului Afacerilor Interne. Cu prilejul zilei profesionale pentru toţi cei care au îmbrăţişat profesia de poliţist, în incinta Palatului raional de cultură ,,Mihai Volontir” din orașul Fălești s-a desfășurat o activitate, la care a participat Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului, Domnul Roman RADU, vicepreședintele raionului, Domnul  Sergiu Mititelu, procuror adjunct al Procuraturii raionului Fălești, Domnul Oleg Gherman, şeful Inspectoratului de poliţie Fălești, Domnul Serghei Colesnic - președintele veteranilor,colonel în rezervă, Doamna Veronica Belevici,  președintele AO “Buncii grijulii” din raion. Activitatea a început cu un discurs a Domnului Oleg Gherman,  care a prezentat realizările și succesele obținute în activitate pe parcursul anului 2018.

  Cu un mesaj de felicitare pentru apărătorii statului de drept a venit, Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului care a  menționat  importanța nobilei profesii de  polițist, și în semn de gratitudine a înmânat diplome ale Consiliului raional  colaboratorilor care au manifestat devotament, profesionalism și responsabilitate în îndeplinirea sarcinilor ce au ca obiectiv asigurarea ordinii publice, protecția drepturilor și libertăților cetățenilor, realizări reflectate în prevenirea și descoperirea infracțiunilor și pentru colaborarea eficientă cu reprezentanții autorităților publice locale. Domnul Serghei Colesnic, a felicitat colaboratorii Inspectoratului raional de poliție  și veteranii MAI, cu prilejul zilei profesionale, evidenţiind importanţa misiunilor pe care le desfăşoară zilnic pentru siguranţa cetățeanului. Festivitatea a continuat cu ceremonia de acordare a gradelor speciale  și cu diplome de merit pentru ofiţeri, subofițeri și polițiști care s-au afirmat pe parcursul anului de activitate 2018.

  Pentru dăruirea de sine pe care o demonstrează zilnic polițistul care nu este deloc ușoară, cu un cadou muzical a venit orchestra Palatului raional de cultură “Păunașii”, care a încîntat publicul cu un recital frumos de melodii populare. După  eveniment, conducerea Inspectoratului  și veteranii MAI au depus flori la Memorialul eroilor din oraşul Făleşti care au adus omagiu polițiștilor căzuți la datorie.

Galerie foto