Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 10 decembrie curent, în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost semnat contractul de grant pentru implementarea proiectelor de securitate umană KUSANONE,  procurarea echipamentului medical pentru Spitalul raional Fălești în sumă  de 83.279 de dolari, finanţare nerambursabilă, oferită de către Guvernul Japoniei.

 La  eveniment au fost prezenți Domnul Ambasador al Japoniei în Republica Moldova, Domnul Masanobu Yoshii, Doamna Silvia RADU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Doamna Monica BABUC, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului Fălești, Domnul Iurie OSOIANU, directorul Spitalului raional Fălești.

 Spitalul raional Fălești a aplicat cu o cerere de  proiect  în cadrul  Programului de granturi pentru proiectele securității umanitare „KUSANONE" pentru anul 2018, în cadrul căreia  instituția a argumentat necesitatea dezvoltării infrastructurii instituțiilor medicale, care ar contribui la fortificarea capacităţilor acestora.

 Aducem mulțumiri și suntem recunoscători Guvernului Japoniei pentru faptul că Spitalul raional Fălești a fost selectat pentru finanțare nerambursabilă pentru procurarea echipamentului medical performant a unui ultrasonograf/USG și a unui fibroduadenoscop/Gastroscop și administrației Spitalului raional Fălești pentru faptul că a aplicat la Programul de granturi pentru proiectele securității umanitare „KUSANONE" .

 Scopul proiectului este de a lărgi spectru investigațiilor acordate în instituție pentru populația raionului Fălești la serviciile medicale de înaltă performanță în volumul deplin și calitativ și sporirea accesibilității.

 În cei 10 ani de colaborare între Guvernul Japoniei și a  Republicii Moldova modernizarea serviciilor medicale au adus beneficii multiple și au contribuit semnificativ la calitatea actului medical și la salvarea vieților pacienților.

Galerie foto