Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Un eveniment  de duhovnicească amploare a avut loc la  27 noiembrie curent  în satul  Burghelea - resfințirea Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul.

Serviciu divin  a fost oficiat de un  înalt sobor de preoţi conduşi de Înalt Preasfinția Sa Marchel - Episcop  de Bălți și Fălești  și Anatolie Nicuriuc - preotul paroh al Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din satul Burghelea. 

La ceremonie de sfințire a lăcașului au fost prezenți  numeroşi enoriaşi din localitate, Doamna Maria Procopciuc, primarul comunei Ișcălău, Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului. 

Primele știri despre localitatea respectivă datează cu anul 1837. Dar  după mărturiile celor mai în vârstă  băștinași, satul are o istorie mai îndepărtată, deoarece vechea biserică din sat  a fost  construită în anul 1419. Satul poartă  numele unui boier, Constantin Burghele, căruia îi aparțineau aceste pământuri.  Sfânta sfințire a fost organizată la inițiativa preotului paroh  Anatolie Nicuriuc.  Cu contribuția  financiară a cetățenilor  și a agenților economici   din localitate s-a reușit o renovare atât în interior cât și în exterior a bisericii, a fost instalat  sistema de încălzire și au fost schimbate geamurile.  

 Galerie foto