Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Consiliul Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord s-a întrunit la 17 octombrie în ce-a dea treia ședință ordinară, prezidată de către Doamna Iraida Bînzari, președintele raionului Fălești.

 În cadrul ședinței a fost prezentată situația curentă privind proiectele care se implementează de către ADR Nord. Astfel, de la începutul anului, în Regiunea de Dezvoltare Nord au fost valorificați 33,88 milioane de lei (42%) din cei 79,35 milioane de lei alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) pentru implementarea a 11 proiecte de dezvoltare regională

 În cadrul ședinței au fost prezentate informații despre activitatea Comisiei regionale sectoriale (CRS) în domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) și a CRS în domeniul Managementul deșeurilor solide (MDS) din cadrul CRD Nord, în perioada ianuarie-septembrie 2018. Serghei Cetulean, copreședinte al CRS/AAC, și Victor Cimpoieș, copreședintele CRS/MDS, au menționat că numai perspectiva regionalizării poate asigura prestarea serviciilor de calitate cetățenilor. Totodată, copreședinții CRS și-au exprimat încrederea că abordarea participativă în procesul de luare a deciziilor cu impact pentru regiune va contribui la consolidarea cooperării intercomunitare în cele două sectoare.

 Galerie foto