Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 În raionul Fălești, prinde rădăcini o frumoasă tradiţie, de a sărbători Ziua Vânătorului și a pescarului într-una din zilele toamnei.

 13 colective vânătorești din diferite localităţi ale raionului Fălești, s-au adunat în  dimineața zilei de 6 octombrie în poiana de lângă lacul orășenesc spre a se întrece în iscusința de a pregăti bucate tradiționale vânătorilor și de a demonstra deprinderile căpătate la vânat.

 Manifestarea a fost deschisă de către Valeriu Agop, Președintele Societăţii raionale a vânătorilor şi pescarilor. Calde cuvinte de salut cu ocazia Zilei Vânătorului au adresat audienţei vicepreședinții raionului, Domnii Vladimir Tăbîrță și Roman Radu. Pentru merite deosebite aduse la dezvoltarea localității, păstrarea și folosirea rațională a fondului cinegetic au fost decorate cu diplomele Consiliului raional Colectivele primare de vânători din localitățile Făleștii Noi, Pompa, Hitrești, Logofteni, Ciolacu Nou, Călugăr. La fel oaspetele de onoare al sărbătorii, Domnul Oleg Ciocoi, președintele Societății Naționale a Vânătorilor și Pescarilor a felicitat toți cei prezenți la sărbătoare, oferind distincția „Vânător de Onoare” Domnului Valeriu Agop.

 Programul sărbătorii a inclus câteva probe: competiţii ale chemătorilor de rațe și de tragere funiei, duelul culinar, toate decurgând destul de interesant şi  captivant.

 Multă măiestrie au depus echipele la prepararea bucatelor  vânătorești cum ar fi: ciorbă de pește, mistreț la proțap, ciulama din porumbei, rață la grătar. O comisie specială a apreciat calitatea acestora, considerându-le pe toate foarte gustoase.

 Fiecare echipă și-a amenajat destul de original expozițiile cu trofeele vânătorești și unele secvențe din viața colectivului. Alături  de bravii vânători la sărbătoare au fost prezenți soțiile și copiii acestora, care la fel au fost implicați în unele întreceri sportive.
 Un frumos cadou pentru toți vânătorii a fost evoluare maestrului Ian Raiburg.

Galerie foto