Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Ultimile zile ale lunii august ne duc mereu cu gîndul spre acele sărbători naționale, pline de sentimente de patriotism și dragoste de țară și neam.  La aniversarea a 27-a a Independenței Republicii Moldova, statul nostru este la etapa cînd putem vorbi despre maturitatea, solidaritatea acestuia cît și despre demnitatrea fiecăruia din noi, dragostea de neam și patrie.

 Omagierea Independenței Republicii Moldova,în dimineața zilei de 27 august a început cu Parada  Portului Popular, unde colectivele artistice din raion cît și copii din gradinițe și școli au prezentat frumoasele elemente ale straielor noastre naționale. În platoul din parcul orășenesc, sub intonarea Imnului de Stat a început sărbătoarea. În continuare au evoluat copii din grădinițe și școli, Formația artistică ”Foleșteanca”.

 Cu un cuvint despre dragostea nutrită de moldoveni pentru țară, pentru tradiții și respectul pentru identitatea noastră, libertatea și demnitatea fiecăruia din noi, încrederea în ziua de mîine, voința de a merge pe calea progresului spre viitorul pe care îl merităm a venit președintele raionului Dna Iraida Bînzari.

 Au fost înmînate diploma și distincții de stat Participanților la conflictul armat de pe Nistru de către președintele raionului Doamna Iraida Bînzari și președintele Asoțiației Obștești „Combatantul” Domnul Andrei Galiț.

 Sărbătoarea a continuat cu un frumos program artistic în cadrul căruia au evoluat: orchestra de muzică populară  "Păunaş" a palatului raionla de cultură "Mihai Volontir" dirijor Valeriu Negri, conducător artistic Ion Vicol; formația folclorică ”Baștina”.

 Galerie foto