Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La data de 02 august a demarat în raionul Fălești, campania de investigare fluorografică a persoanelor din grupa de risc la îmbolnăvirile de tuberculoză. Locuitorii comunei Obreja Veche sunt primii beneficiari ai serviciilor cabinetului mobil radiologic. Circa 90 de persoane, locuitori ai comunei au fost supuși examinării radiologice.

 La evenimentul de lansare a proiectului au fost prezenți președintele raionului, Iraida Bînzari, vicepreședintele raionului , Vladimir Tăbîrță, primarul comunei Obreja Veche, Ghenadie Ganea, șeful IMSP „Centrul de Sănătate Fălești”, Nina Sciastlivîi, medicul ftiziopulmonolog, Anatolii Gherman.

 De notat că campania de investigare radiografică se desfășoară în cadrul proiectului „Un medic mai aproape de oameni”, care are ca scop sporirea accesului populației la servicii profilactice de calitate, în zona rurală. Selectarea raionului Fălești printre primele raioane unde activează cabinetul mobil radiologic este grație ședinței de lucru a guvernului în raion, unde a fost identificată necesitatea investigațiilor radiologice a cetățenilor din cauza lipsei unui roentgen modern.

 În următoarele 6 săptămâni cabinetul mobil de radiografie va fi prezent în toate satele raionului pentru  a examina cetățenii din grupele de risc întru prevenirea tuberculozei și a cancerului pulmonar. 

Galerie foto