Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

s zc     La 12 iunie curent în satul Mărăndeni, raionul Fălești pe terenurile agricole ale SRL ”Agro-Papuros” a fost organizată ”Ziua Cîmpului sfeclei pentru zahăr 2018”de compania Sudzucker Moldova.

     La eveniment a participat Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului Fălești, Domnul Dr. Koss, spicherul companiei Sudzucker, Doamna Alisa Pîrlog, secretar de stat la Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Domnul Gheorghe Gabere, director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Domnul Chiriac, președintele Asociației Producătorilor Sfeclei de Zahăr din Republica Moldova și agenți economici din nordul republicii inclusiv raionul Fălești. Agenda a cuprins tematici privind selecția noilor soiuri și demonstrarea lotului experimental, demonstrarea lotului experimental de testare a erbicidelor SUDZUCKER Moldova și firmele partenere precum si despre particularitățile protecției plantelor în anul 2018 si despre profilul solului.  În cadrul evenimentului a fost prezentata şi o demonstrare în acțiune a agregatelor și echipamentelor firmelor partenere.

SUDZUCKER Moldova - lider în producerea zahărului din sfeclă. Actualmente compania deține 3 fabrici: 2 de producere (Fălești și Drochia) și Alexandreni – un centru modern de logistică și ambalare. În anul 2017 compania a produs aproape 93,1 mii tone de zahăr ceia ce constituie 72% din producția totală de zahăr din Moldova. Prin colaborarea cu autoritățile centrale și locale compania contribuie la îmbunătățirea cadrului legislativ ce reglementează industria zahărului, armonizându-l cu regimul activ a pieței Europene. Modernizarea fabricilor și investițiile în tehnologia de producere a zahărului sunt efectuate în comun cu producătorii agricoli ce au contribuit la renașterea industriei zahărului și au făcut din zaharul moldav un produs competitiv pe piețele europene și regionale. SUDZUCKER Moldova acordă atenție deosebită la dezvoltarea bazei de materie primă oferind consultanță completă și ajutor financiar agricultorilor aducând în Moldova tradiția europeana de cultivare a sfeclei de zahăr. Recolta medie s-a majorat de la 21 tone la 40-50 tone /ha. Compania are cca 300 angajați si 10 producători agricoli din raion care prelucrează peste 2000 ha. sfeclă de zahar.

Galerie foto