Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

og cernobil  Au trecut 32 de ani de al dezastrul nuclear care a curmat multe vieți omenești și a schilodit destinele celor care prin curaj și jertfire de sine nu-au dăruit continuitatea neamului. Efectele devastatoare s-au imprimat în soarta mai multor generații, distrugînd aspirațiile oamenilor de liniște și pace.

  Cu prilejul consemnării memoriei victimelor catastrofei nucleare produse la 26 aprilie 1986 la cel de-al patrulea reactor atomic de la Cernobîl, la 25 aprilie curent a fost organizat un miting de comemorare. La activitate au participat conducerea raionului, angajații Consiliului raional și ai primăriei orașului Fălești, olaboratorii Inspectoratului de poliție alături de participanții la lichidarea consecințelor avariei și văduvile acestora au venit la complexul memorial „Aleea Eroilor” spre a a exprima profunda recunoștință pentru sacrificiul adus întru asigurarea unui viitor armonios.

  Cu mesaje vibrante către cei prezenți au venit Doamna Iraida Bînzari președintele raionului, Domnul Petru Furtună, vicepreședintele organizației raionale ”Cernobîl” și Domnul Gheorghe Baxan, participant la lichidarea avariei.

  Liniștea adîncă a minutului de reculegere a fost întreruptă de salve ce au răsunat în memoria celor răpuși de radiația nucleară.

  Pentru participanți la participanții la lichidarea consecințelor avariei și văduvile acestora a fost organizată de către Consiliul raional Fălești o masă de pomenire.

Galerie foto