Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Marți,13 martie curent, în sala de ședințe a Consiliului orășenesc Fălești  a  avut loc seminarul de instruire “Utilizarea Ghidului pentru echipele multidisciplinare  teritoriale privind modul de abordare a cazurilor de violență în familie“, organizat la inițiativa Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, cu suportul Asociației Împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei”, Asociației Promo-LEX și Centrul  de Reabilitare a Victimelor Torturii ”Memoria”.

 În cadrul instruirii au participat  membrii echipelor multidisciplinare  din primăriile satului Catranîc,Călinești, Pîrlița, Risipeni, Sarata Veche, specialiștii  din  cadrul Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului.

 Cu un cuvînt de salut pentru participanți a venit doamna Lilia Osoianu, șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat.

 Prezentarea Ghidului pentru echipele multidisciplinare privind modul de abordare a cazurilor de violență în familie (scop, obiective, structura și conținutul ghidului) și exercițiul practic de soluționare a cazurilor de violență în familie prin intermediul echipei multidisciplinare în baza unui studiu de caz au fost prezentate de către  Victoria Zaharciuc, reprezentantul  Asociației Împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei”,  Lilia Potîng, reprezentantul Asociației Promo-LEX și Liliana Spătaru, reprezentantul Centrului  de Reabilitare a Victimelor Torturii ”Memoria”. Participanții au propus  unele recomandări de îmbunătățire a cadrului legal în domeniul violenței în familie.

 Această instruire a fost organizată în cadrul Proiectului “Promovarea respectării drepturilor femeilor în Moldova prin combaterea violenței în bază de gen”, finanțat de către Delegația Uniunii Europene.

Galerie foto