Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Astăzi, 2 martie 2018 s-au împlinit 26  de ani de la declanşarea conflictului armat de pe Nistru. Cu acest prilej în orașul Fălești a avut loc mitingul de comemorare consacrat eroilor căzuţi în luptele pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

 Conducerea raionului și a orașului Fălești, șefii serviciilor desconcentrate și descentralizate, colaboratorii Inspectoratului de Poliție, veteranii și participanții la război, funcționari din cadrul Consiliului raional și ai primăriei orașului au depus flori  la Complexul Memorial ,,Aleea Eroilor” în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă.

 Cu un mesaj de reverență și mulțumire către veterani a venit Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului, Domnul Andrei GLAVAN, președintele organizației „Combatantul”. Oaspete de onoare la mitingul de comemorare a fost Doamna Anastasia Oceretnîi, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care se află într-o vizită de lucru în raionul Fălești.

 Memoria  celor decedați în conflictul armat a fost cinstită printr-un minut de reculegere și salve. Evenimentul a culminat cu depuneri de flori la monumentul eroilor căzuţi la datorie. Pentru participanții la conflictul  armat de pe Nistru a fost organizată de către Consiliul raional o masă de pomenire unde au fost menționați unii combatanți cu distincții de stat.

Galerie foto