Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 15 februarie curent se împlinesc 29 de ani de la retragerea trupelor militare din Afganistan. Războiul care a avut loc între anii 1979-1989 a făcut numeroase victime iar mulţi veterani au ajuns invalizi de pe urma rănilor de război.
 Acțiunea de comemorare a început cu un marș de la Consiliul raional până la Complexul Memorial ,,Aleea Eroilor”, unde au participat Domnul Vladimir TABÎRȚĂ, vicepreședintele raionului, Domnul Roman RADU, vicepreședintele raionului, Doamna Lilia OSOIANU, șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, Domnul Boris DEDOV, preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului din Afganistan, Domnul Anatolie ANTONCIUC, viceprimarul orașului Fălești, funcţionari din cadrul Consiliului raional, ai primăriei oraşului Fălești și veteranii de război și un grup de elevi ai claselor liceale din L.T. „Mihai Eminescu”, or.Fălești.

 Cu un mesaj pentru cinstirea memoriei celor căzuți în război a venit  Domnul Vladimir TĂBÎRȚĂ,  vicepreședintele raionului, în care a menţionat că este de datoria noastră să cinstim memoria eroilor acestui crunt război și să purtăm respectul celor care au supravieţuit. Cu un minut de reculegere ,, în memoriam” s-a finalizat acțiunea de comemorare a ostașilor căzuți în acțiunile de luptă din Afganistan.

 Sub bătaia fulgilor de nea din această frumoasă zi a iernii a  urmat depunerea de flori pentru eroii  adevărați ai neamului. Veteranii Afganistanului vor împărtăși amintirile de război la o masa de pomenire organizată de către Consiliul raional.

 În războiul din Afganistan au participat circa 12500 de moldoveni, dintre care 300 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alţi 257 au rămas invalizi. 

Galerie foto