Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Comisia raională de recepție la terminarea lucrărilor de reparație a drumurilor și-a desfășurat activitatea la data de 28 noiembrie 2017, evaluând calitatea lucrărilor de reparație a patru drumuri raionale. În rezultatul deplasării membrilor comisiei în teritoriu au fost examinate porțiunile de drum : Sărata Nouă – Ciolacu Nou – Pocrovca, Stația Fălești – Pietrosul Nou, R17 - Drumul de acces spre satul Sărata Veche, Catranîc – Ișcalău.

  • Drumul L 258 „Sărata Nouă – Ciolacu Nou - Pocrovca”.

Lucrările de reparație a drumului dat au fost executate în cadrul contractului încheiat între Consiliul raional Fălești și SRL „Dortehtrans” în sumă de 631 951,78 lei. Au fost efectuate lucrări de reparație a îmbrăcămintei rutiere din pietriș pe tronsonul de drum de circa 1,3 km a drumului dat (prin s. Ciolacu Vechi), s-a montat un podeț de evacuare a apelor pluviale cu diametrul de 1,0 m și lungimea de 10,0 m și au fost desfundate și amenajate 3 podețe de evacuare a apelor pluviale. Lucrările au fost executate pe parcursul lunilor octombrie – noiembrie ale anului 2017.

  • Drumul L 248 „Stația Fălești – Pietrosul Nou”

Lucrările de reparație a drumului L 248 „Stația Fălești – Pietrosul Nou” au fost executate în cadrul contractului încheiat între Consiliul raional Fălești și  SRL „Marcons - Drum” în sumă de 578 949,42 lei. Lucrările efectuate pe parcursul lunii noiembrie reprezintă reparația îmbrăcămintei rutiere din pietriș pe tronsonul de drum de circa 0,9 km a drumului dat (prin s. Făleștii Noi), montarea a 2 podețe de evacuare a apelor pluviale cu diametrul de 0,5 m și lungimea de 5,0 m, un podeț de evacuare a apelor pluviale cu diametrul de 0,8 m și lungimea de 10,0 m și executarea rigolelor de evacuare a apelor pluviale din beton ciclopian cu o lungime de circa 225 m.

  • Drumul L 256 „R17 – Drumul de acces spre s. Sărata Veche”

Lucrările de reparație au fost executate de SRL „Nouconst” în baza contractului încheiat între Consiliul raional Fălești și agentul economic, în sumă de 3 881 368,96 lei. Pe parcursul lunilor august – septembrie au fost efectuate lucrări de reparație a stratului de pietriș și amenajare a stratului de beton asfaltic cu grosimea de 10,0 cm pe o porțiune de drum de circa 1,5 km. Totodată au fost executate lucrări de consolidare a acostamentelor cu piatră spartă și executate rigolele de evacuare a apelor pluviale.

  • Drumul L 249 „Catranîc - Ișcalău”

Lucrările de reparație a drumului în sumă de 1 874 100,75 lei au fost executate de către SRL „Nouconst” . S-au efectuat lucrări de plombare a gropilor îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic în volum de 200,0 m2, lucrări de amenajare a stratului de beton asfaltic cu grosimea de 6,0 cm pe o porțiune de drum de circa 0,31 km și lucrări de amenajare a stratului de beton asfaltic cu grosimea de 8,0 cm pe o porțiune de drum de circa 0,73 km. În total a fost restabilită îmbrăcămintea rutieră din beton asfaltic pe o porțiune de  1,05 km  a drumului dat (prin s. Ișcalău). Lucrările au fost executate pe parcursul lunii august a anului 2017.

Galerie foto