Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Tradițional, la finele lunii noiembrie, sărbătorim Ziua profesională a lucrătorului din  agricultură şi industria prelucrătoare . Această sărbătoare este un prilej de a face totalurile anului agricol, de a premia agenții economici și participanții la lucrările agricole ce au obținut rezultate bune în anul curent. În incinta Palatului raional de Cultură la 24 noiembrie curent s-a organizat o sărbătoare, pentru lucrătorii din domeniul agricol din raion.

  Cu un mesaj de felicitare pentru truditorii gliei a venit Doamna Iraida Bînzari, președintele raionului Fălești, care a mulțumit tuturor pentru sârguința și munca grea spre a reuși să aducă pâinea cea de toate zilele pe masa fiecăruia. Doamna președintele a prezentat rezultate, indici obținuţi în anul agricol curent și a trasat obiective pentru anul agricol viitor, menționând la fel și problemele cu care se confruntă agricultorii în procesul de producere a culturilor agricole.

 În cadrul festivității vicepreședintele raionului Domnul Vladimir Tăbîrță a informat despre rezultatele concursului raional „Cea mai  bună organizare și mai calitativă efectuare a operațiunilor tehnologice de producerea culturilor agricole în gospodăriile din raion în anul agricol 2017”.  Pentru rezultate bune obţinute în anul agricol 2017 agenţii economici din agricultură au fost decernați cu diplome ale Consiliului raional Fălești. Pentru promovarea și implementarea tehnologiilor performante, bazate pe competitivitate, participare activă în acțiunile umanitare de utilitate publică, alte merite și realizări, cu deosebita distincție Titlul ”Gosporadul gliei” au fost desemnate SRL „Taras Scop Agro”, director Alexandru Schițco, SRL „Agro – Papuros”, director Mihail Goncearenco, SRL „Gospodarul Rediu”, director Nicolae Kiktenko.

 În final activitatea consacrată Zilei profesionale a agricultorului a fost încheiată cu un concert deosebit, susținut de formația Ansamblul folcloric „Plăieșii”.

Galerie foto