Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Duminică, 19 noiembrie, Palatul raional de Cultură „M.Volontir” s-a transformat într-o adevărată casă mare a neamului, găzduind mai multe formații folclorice și meșteri populari, participanți la Festivalul Folcloric cu genericul „Tezaurul națiunii – făclie luminoasă a neamului”, scopul căruia este de a demonstra că persoanele ajunse la vîrsta înțelepciunii dețin o adevărată comoară a valorilor culturale, care merită să fie transmise și preluate de către tînăra generație, pentru a fi păstrate și valorificate în continuare cu multă dăruire de sine, asemeni unui perpetuum mobile.

 În holul Palatului de Cultură au fost amenajate mai multe expoziții de artă populară și artă culinară tradițională. Protagoniștii acestor expoziții au fost membrii Uniunii Meșterilor Populari  din Moldova Doamnele Silvia Antohi, Maria Ciobanu, Tatiana Frățescu și familia Dumitru și Veronica Muruziuc, filialele Muzeului raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi” din comunele Călugăr și Risipeni, a Muzeului sătesc de Istorie și Etnografie din Pîrlița, doamnele Chiril Olga s.Pruteni, Cazacu Eugenia s.Valea Rusului, Cosovan Svetlana s.Ciolacu Nou și Țîmpău Eudochia s.Ciolacu Vechi.

 În scenă au evaluat formațiile folclorice „Doruleț” s.Călugăr, „Molodușca” s.Egorovca, „Baștina” or.Fălești, „Vatra” s.Izvoare, „Sălcioara” s.Năvîrneț, „Doltencele” s.Doltu, „Focul din Vatră” s.Catranîc, „Sărăteanca” s.Sărata Veche, ansamblul  vocal „Beriozka” gara Catranîc și ansamblul de dans „Izvoraș” s.Horești.

 Participanții festivalului au venit în scenă cu programe autentice și prestații scenice inedite, dăruind spectatorilor o deosebită plăcere și o doză enormă de optimism și mîndrie națională.

 Printre oaspeții de onoare a festivalului au fost președintele raionului Doamna Iraida Bînzari, deputat în Parlamentul Republicii Moldova Doamna Valentina Buliga, președinta Asociației Republicane a Oamenilor în Etate Doamna Nina Țurcan.

Galerie foto