Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 12 octombrie, într-o  vizită de lucru în raionul Fălești s-a aflat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca. Dl ministru de comun cu președintele raionului Fălești, Iraida Bînzari, și șeful Secției Construcții a Consiliului raional, Cuschevici Constantin au vizitat șantierul de construcție a blocului fostei școli internat din str. Ștefan cel Mare. În rezultatul  reconstrucţiei şi supraetajării, în conformitate cu prevederile proiectului,  vor fi construite 40 de apartamente, dintre care 24 apartamente cu o odaie, 8 apartamente cu 2 odăi și  8 cu 3 odăi.  

 Dna Iunona Lungul, managerul Unității de Implementare a Proiectului II a subliniat că la moment se execută lucrări de construcție la nivelul superior, se montează carcasa din lemn pe acoperiș și se efectuează lucrări de finisări cu amestec uscat în apartamente. Au fost instalate rețelele interioare de electricitate, apă și canalizare. S-a început montarea teracotei în bucătării și blocuri sanitare.

 Proiectul este realizat cu susținerea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei .Costul total al proiectului constituie circa 970 mii euro, contribuția Consiliului raional fiind de circa 486 mii euro.

 Apartamentele vor fi distribuite în locațiune tinerilor specialişti din raion, inclusiv familiilor cu mulţi copii, persoanelor cu dizabilități.  Beneficiarii sunt selectați la nivel local de către o comisie instituită în acest scop. care examinează cererile depuse de solicitanți. Comisia verifică legalitatea actelor confirmative și urmărește dacă solicitanții întrunesc condițiile conform criteriilor de selectare din Regulamentul.

Galerie foto