Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Ziua Armatei Naționale pe care o sărbătorim în fiecare an la 3 septembrie, este un bun prilej pentru a sublinia rolul de instituție fundamentală a statului pe care îl are armata. 

 Indiferent de condițiile sociale, de contextul politic sau economic, Armata Națională a apărat și continuă să apere fără echivoc valorile fundamentale ale poporului, rămânând unul din cei mai buni garanți și apărători ai reperelor morale și sociale, un factor de echilibru în societate și un veritabil ambasador al Moldovei în lume.

 În toți acești 26 de ani Forțele Armate au trecut prin multiple transformări, răspunzînd nevoii de a se adapta la cerințele timpului. Prin efortul de pregătire, zi de zi, în unități, poligoane de instruire, militarii Armatei Naționale dau dovadă de devotament și curaj deosebit, rămânînd o adevărată școală a bărbăției și patriotismului în rândul tinerei generații.

 Apreciez înalt simțul datoriei, bărbăția și curajul de care dau dovadă toți militarii Armatei Naționale. În acest context vreau să adresez felicitări întregului personal civil și militar, cadrelor militare în rezervă, veteranilor Armatei Naționale dorindu-le multă sănătate și multă putere de muncă, prosperitate și bunăstare, noi realizări și succese în nobila misiune ce o aveți.

Iraida Bînzari
Președintele raionului Fălești