Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

     În ziua de 26 mai Palatul raional de Cultură ,,Mihai Volontir” a fost gazdă a mediului de afaceri din raionul Fălești, participanți la gala de înmînare a trofeelor învingătorilor la concursul raional ,,Cel mai bun antreprenor al anului 2016”. La acest eveniment de anvergură printre oaspeții de onoare au fost prezenți Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului, Domnul Mahu Octavian, șef  al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat , Domnul Mihail Vranschih, academician, doctor habilitat în științe agricole,cetățeni de onoare ai raionului Fălești Domnii Rusnac Andrei, Mihail Popovici, Mihail Goncearenco și Vasile Ursachi, antreprenori și primari. Ansamblul de vioriști ai Școlii de muzică  din  Fălești au lansat sărbătoarea prin  interpretarea celebrului vals a lui Eugen Doga. 

  Cu un mesaj  de  salut  pentru  cei prezenți a venit Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului, care a informat publicul despre situația economică din raion, despre succesele antreprenorilor,  realizările lor remarcabile în plan profesional, îndemnîndu-i  pe viitor să contribuie mai activ la dezvoltarea activității antreprenoriale. Consiliul raional  a inițiat organizarea anuală a concursului ,,Cel  mai bun antreprenor  al anului” în diverse sfere. Concursul    este la cea de-a  III-a  ediție  și  urmărește  scopul de a promova practicile de succes  în domeniul afacerilor,  de a remarca cele mai  competitive  întreprinderi  din raion care utilizează   strategii de marketing eficiente  și  ating  standarde internaționale  ale managementului calității. La ediția din acest an  în competiție s-au înregistrat  peste 2000 de oameni de afaceri , iar după  verificarea  îndeplinirii  condițiilor de eligibilitate,  în competiție au rămas 94 de antreprenori . Suma  totală a veniturilor încasate la bugetul public a constituit  peste  200 milioane  lei.

 Comisia raională de concurs a evaluat indicii economici conform regulamentului concursului și a evidențiat învingătorii la următoarele nominații:

   Nominația- Cel mai bun antreprenor în sfera de producere. Domeniul   întreprinderi mari : 

Locul I  - Întreprinderea cu Capital Străin „SAMMY CABLAGGI” SRL , conducător  - Fuccini  Franco, amplasat în satul Albinețul Vechi,  care se ocupă de asamblarea cablajelor electrice pentru automobile. 

Locul II  se acordă Întreprinderii cu Capital Străin „MARTHATEX” SRL din orașul Fălești,  care se ocupă de confecționarea îmbrăcămintei, director -executiv – Guțuleac Liudmila.

Domeniul -   întreprinderi mijlocii:

Locul I – Fabrica de vinuri „MOLD-NORD” SA Fălești , care fabrică băuturi alcoolice tari și vinuri, conducător  Chirmici Piotr  și Întreprinderea Mixtă moldo-germane „SUDZUKER MOLDOVA” S.A. , director Spiker Kos Alexandr. Întreprinderea se ocupă de fabricarea zahărului tos din sfeclă de zahăr.

Locul II i-a revenit Societății Comerciale „BEATRICE-COM” SRL, care fabrică și comercializează produse de morărit, crupe și nutrețuri combinate,  conducător -Grunzu Vasile și Societatea Comercială ” PLAI ” SRL, care oferă servicii de transport, conducător Popușoi Ion

Domeniul -   întreprinderi mici

Locul I s-a acordat  SRL „HEUVELLAND”, care se ocupă de fabricarea produselor lactate, conducător Cireș Vasile și Societății  Comerciale „GIFIS –FARM” SRL, care produce lapte, conducător Bâtiu Marian.

Locul II i-a revenit Întreprinderii Individuale ” Budnea Rodica”, care se ocupă de fabricarea pâinii și produselor de patiserie ,  conducător Budnea Rodica

  Nominația Cel mai bun antreprenor  din sectorul agrar.

Cel mai bun antreprenor   din sectorul agrar – cu suprafața   mai mare de  800 ha,

Locul I  s-a acordat  SRL „TARAS-SCOP-AGRO”, din primăria Natalievca, conducător Schițco Alexandru.

 Locul II - SRL „ AGRO-PAPUROS” din primăria Mărăndeni, conducător Goncearenco Mihail și SRL „AGRO-POMPA-PRIM” primăria Pompa, conducător Svetlana Goracioc.

Cel mai bun antreprenor  din sectorul agrar – cu suprafața de la 400 ha până la 800 ha,

Locul I s-a acordat  SRL „ ABILITATE AGRO” primăria Călugăr, conducător Antonciuc Vasile.

Locul II -SRL „ IZLAN AGRO” din primăria Izvoare , conducător Ursachi Vasile și SRL „ BORIVAS-AGRO” , primăria Glinjeni conducător Bujac Boris

Cel mai bun antreprenor din sectorul agrar – cu suprafața până la 400 ha,

Locul I s-a acordat  SRL „ GOSPODARUL REDIU” primăria Albinețul Vechi ,  conducător Kiktenko Nicolai.

Locul II SRL „GRUPRIJOR AGRO” primăria Chetriș, conducător Jornea Ion și Gospodăria Țărănească „MÎȚĂ ION” din Albinețul Vechi, conducător  Mîță Ion

Nominația: Cel mai bun antreprenor din sfera construcțiilor.

Locul I s-a acordat SRL „Energie”, conducător Babii Carolina.

Locul  II- SRL „MARCONS-DRUM”, conducător Marchitan Dumitr și  SRL „LOZDING-CONSTRUCT”, conducător Lozneanu Ion

Nominația: Cel mai bun antreprenor în sfera prestării serviciilor    în alimentația publică

Locul I s-a acordat ÎI „VIERU”, care oferă servicii de alimentație pentru evenimente și deține sala de festivități „Alina”, conducător Vieru Iulia.

Locul II - SRL „NETCOMAX-NORD”, care oferă servicii de alimentație publică și deține restaurantul „Pizza Best”, conducător Negrescu Constantin.

Nominația Cel mai bun antreprenor în sfera comerțului. Întreprinderi mijlocii.

Locul I  s-a acordat SRL „ELANTOP-GRUP”, care se ocupă cu comerțul cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare , deține supermagazinul „Bazzar”, conducător Curciuc Denis.

Locul II - SRL „FALCOM TEXTIL”, care comercializează cu amănuntul mărfuri de larg consum și deține magazinul universal ”Econom plus” conducători Sergiu Bordan și Roman Romandaș.

Întreprinderi mici

Locul I s-a acordat  SRL „ION CECAN”,  care comercializează materiale de construcție și deține magazinul-depozit”Ion Cecan”, conducător Ion Cecan.

Locul II - ÎI „CEBANIUC”,  se ocupă de comerțul cu amănuntul și ridicata a produselor alimentare, deține magazinul alimentar ” Tropic”, conducătot Alexandru Cebaniuc.

Nominația Cel mai bun antreprenor –femeie

Locul I  s-a acordat Doamnei Zinaida Babii conducătorul SRL „BABII NORD”, care se ocupă de comerțul cu amănuntul a mărfurilor de larg consum, magazinul universal „Alina” și Procopciuc Zinaida conducător  COOP „ ITERO – AGRO”, producător agricol

Nominația Cel mai tânăr antreprenor

Cei mai tineri antreprenori ai raionului sunt Burduja Iurie SRL „HALA ALBĂ”,  primăria Glinjeni care se ocupă cu creșterea ciupercilor și Rarancean Andrian, Gospodăria Țărănească, primăria Sărata Veche, „RARANCEAN ANDRIAN”, producător de legume în sol protejat.

 Nominația Cel  mai mare aport la  bugetul local

Întreprinderea cu Capital Străin „SAMMY CABLAGGI” SRL, conducător Fuccini Franco, Uniunea cooperativelor  de consum  Fălești – conducător Galiț Oleg, Întreprinderi cu Capital Străin „ MARTHATEX” SRL, director executiv Guțuleac Liudmila

Nominația pentru cele mai multe locuri de muncă  nou create în 2016.

A fost desemnat conducătorul Glavan Victor, ÎCS „ IDEEA MODA”, care se ocupă cu confecționarea articolelor de îmbrăcăminte deschis în anul 2016,-  92 de locuri de muncă la Fălești.

Nominația Cel mai bun meșter popular, la categoriile.

 Broderie artistică  s-a acordat Doamnei  Antohi Silvia,

 Împletit în fibre vegetale , Doamnei  Muruziuc Veronica

Confecționarea costumelor  , Doamnei Ciobanu Maria

Cioplitul în piatră și lemn Domnului  Muruziuc Dumitru

Atmosfera de sărbătoare a fost susținută de evoluarea cu succes a  ansamblului de dans ” Favorit”, Anișoarei Avram, dansatorilor ansamblului ” Speranța”de la Glinjeni, Mariei Codreanu,  Alei Rucșineanu, Sofiei Pernai, Roma Rurac.

Învingătorilor în concurs li s-au înmînat trofee și  diplome ale Consiliulu raional