Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Dna Iraida BÎNZARI, președintele raionului la 14 decembrie curent a convocat într-o ședință de lucru primarii raionului. Agenda întrunirii a cuprins chestiuni cu privire la modificarea Legii nr.131 din 04.11.2016 privind achizițiile publice, Legii nr.107 din 27.05.2016 privind energia electrică, Legii nr.133 din 17.06.2016 privind declararea averii și intereselor personale care au intrat în vigoare din 01 august 2016.
 Cu referire la modificările operate în Legea privind achizițiile publice nr. 131 din 03.07.2015 care vor intra în vigoare la 01.01.2017, Dl Pavel Ivanciuc, specialist principal, Serviciul teritorial Fălești a Agenției Achiziții Publice a informat primarii despre desfășurarea procedurilor de achiziții publice în autoritățile contractante.

Astfel, începînd cu 01.01.2017 Agenția Achiziții Publice va desfășura activitatea doar la sediul central și nu va mai dispune de subdiviziuni teritoriale. În scopul optimizării interacțiunii dintre Agenția Achiziții Publice și autoritățile contractante care desfășoară procedurile de achiziții pe suport de hîrtie, vor prezenta anunțurile de participare în Buletinul Achizițiilor Publice (BAP) și dările de seamă în format electronic prin poșta electronică (de la adresele de e-mail oficiale ale autorităților contractante). Contractele de achiziții publice vor fi înregistrate de către Trezorerie doar după plasarea de către Agenția Achiziții Publice a informației privind prezentarea și examinarea dării de seamă. Modificările date vin să simplifice desfășurarea procedurilor de achiziții publice.


 Domnul Marcel Bejan, inspector principal, Inspecția Teritorială de muncă Bălți a informat aleșii locali și i-au îndemnat să soluționeze problema privind instruirea conducătorilor de unități în domeniul securității și sănătății în muncă. În cadrul ședinței au mai fost discutate și alte chestiuni cu privire la gestionarea terenurilor neconsolidate exploatate de proprietarii individuali, prevederile noului regulament de exploatare a bazinelor acvatice și proiectarea mijloacelor financiare pentru odihna de vară 2017.

Mai multe fotografii