Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Mesaj de felicitare al preşedintelui raionului Făleşti, Iraida Bînzari

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei pedagogului!

budet felicitareÎn fiecare an, la început de octombrie, este marcată sărbătoarea profesională a pedagogilor, una dintre cele mai nobile profesii din lume, căci fiecare din noi a pornit pe calea vieții sinestătătoare de pe băncile școlii. Vorbind de pedagog, gîndul ne duce la Omul, al cărui rodnic ogor îl constituie grădinița, școala, gimnaziul, liceul, Omul care trudește pe făgașul cultivării seminței de Adevăr și Frumos, Bine și Sacru, Cinste și Demnitate în sufletele noastre.

Astăzi cu plenară certitudine şi mîndrie constatăm, că  Dumneavoastră, dragi pedagogi, sunteți cei care  imprimați rafinament şi realism învăţămîntului, aptitudini de formare a unor discipoli competenţi în ale vieţii şi existenţei, sînteți cei care clădiți, fără răgaz, cu multă răbdare și perseverență temelia societății noastre.

Este extrem de dificil a reda în cuvinte tot ceea ce înseamnă învățătorul în societate, dar cert e faptul că gratitudinea este incomensurabilă,dacă ne referim la menirea acestei categorii profesionale. Nu ne putem imagina nici măcar pentru o clipă modul în care ar arăta școala fără dumneavoastră, oamenii care aduceți echilibrul și cunoașterea în sufletul fiecărui copil. Oricine am fi, oriunde am activa, în această zi gîndurile se îndreaptă spre profesori, învățători, dascăli spre oamenii pentru care responsabilitatea, vocația, respectul, dragostea și corectitudinea pentru copii e cartea lor de vizită.

Conștientizînd faptul, că îndepliniți o muncă de o responsabilitate deosebită în cultivarea și promovarea valorilor unei lumi moderne în continuă schimbare unde omul este cu adevărat măsura tuturor lucrurilor, iar fiecare individ este apreciat după contribuția sa la prosperarea comunității și după înțelegerea că poate aparține unei lumi mai bune, Vă adresez sincere omagii de sărbătoare, însoțite de urări de bine, expresii de profundă mulțumire și recunoștință. Să aveți dintotdeauna copii curioși, dornici de a parcurge traseul devenirii prin cunoaștere, convingere și afirmare. Vă doresc tuturor multă sănătate, bunăstare și necontenită satisfacție sufletească, generată de plăcuta senzație că, prin tot ce faceți, umpleți de sens existența numeroaselor destine umane, aduceți un aport veritabil în frumusețea și armonia lumii.

Liniște, căldură și lumină în familiile Dumneavoastră!

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari

Președintele raionului Fălești

Mesaj de felicitare al şefului Secție Cultură și Turism Fălești, Grigore Budu

Stimați profesori din instituțiile de învățămînt artistic!

Cu ocazia Zilei profesionale a Lucrătorului din Învățămînt Vă adresez cele mai cordiale felicitări şi urări de bine! Vă urez Dumneavoastră şi celor apropiaţi multă sănătate, bunăstare, inspiraţie şi energie pentru realizarea tuturor aspiraţiilor!

În numele Secției Cultură și Turim, cu sincere sentimente de gratitudine, Vă mulţumesc pentru încrederea pe care o aveţi în instruirea artistică a tinerei generații, pentru dedicaţia şi devotamentul pe care îl manifestaţi în munca Dumneavoastră nobilă, atît de necesară întregii societăţi. Vă doresc putere de muncă, cât mai multe clipe pline de satisfacţie sufletescă, împliniri profesionale frumoase şi, desigur, discipoli recunoscători!

Cu profund respect şi înaltă apreciere,

Grigore Budu,

Șef Secție Cultură și Turism Fălești