Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Ziua de 27 august va rămîne mereu înscrisă cu litere de aur în paginile de cronică a edificării statului nostru. Sărbătoarea dedicată Zilei Independenței Republicii Moldova a început cu  depunere de flori la Complexul Memorial ”Aleea Eroilor”, după care conducerea raionului, colaboratorii Consiliului raional, primăriilor raionului, serviciilor desconcentrate, locuitorii orașului cît și oaspeții de onoare din regiunea Noua Suliță, Ucraina, județele Harghita, Iași, România s-au deplasat în parcul de odihnă unde urma să se desfășoare spectacolul festiv ”Moldova țara mea de dor”. Sărbătoarea a demarat cu Parada Portului Popular, la care au participat 17 formațiuni artistice din localitățile raionului.

Cu un cuvint despre dragostea nutrită de moldoveni pentru țară, pentru tradiții și respectul pentru identitatea noastră, libertatea și demnitatea fiecăruia din noi, încrederea în ziua de mîine, voința de a merge pe calea progresului spre viitorul pe care îl merităm a venit președintele raionului Dna Iraida Bînzari.

În cadrul sărbătorii au fost omagiați parlamentarii din primul Parlament al Republicii Moldova aleși pe circumscripțiile electorale ale raionului cărora li s-au înmînat titlul de ”Cetățean de onoare al raionului” și trofeul ”25 ani de independență a Republicii Moldova. Deasemenea unui grup decetățeni, care și-au adus aportul semnificativ la dezvoltarea socio-economică și culturală a raionului li s-au înmînat mesaje de gratitudine și însemnul raional ”25 ani de independență a Republicii Moldova”. La fel cu mesaje de gratitudine și premii bănești au fost menționați și un grup de combatanți, participanți la luptele pentru Integritatea și Suveranitatea Moldovei.

Sărbătoarea a continuat cu evoluarea formației ”Catharsis” cu un program de excepție.

De notat, să în această zi a fost lansat și postul local de radio ECO FM Fălești, cu unda de emisie 97,6 fm.

Mai multe fotografii aici