Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Sărbătoarea națională ”Limba noastră”  încununează șirul de sărbători naționale a lunii august. Anul curent aceasta s-a desfășurat sub genericul ”Un grai, o limbă, un pămînt avem”. Conducerea raionului, colaboratorii Consiliului raional alături de elevii și profesorii liceelor din oraș,la 31 august au depus flori la monumentul lui Mihai Eminescu.

Cu un mesaj de felicitare către cei prezenți în platoul din fața monumentului a venit președintele raionului Dna Iraida Bînzari, care a îndemnat toți vorbitorii de limbă română să învețe a prețui nesecatele valori românești, să-și îmbogățească și păstreze limba maternă, demnitatea și verticalitatea poporului român.

Spectatorii prezenți la sărbătoare au fost delectați cu cu un recital de poezie a unui grup de cititori ai Bibliotecii publice raionale ”Mihai Eminescu”, urmat de un buchet de melodii despre limbă și țară interpretate de ansamblul vocal ”Mlădițe muzicale” ai Școlii de muzică din or.Fălești.

În contextul sărbătorilor naționale și cei mai mici au primit un dar inedit, în centrul orașului fiind amenajat  un nou parc de joacă, cu condiții moderne și de siguranță sporită, donat de către fundația ”Edelweiss”. La deschiderea parcului a fost prezentă și Dna Iraida Bînzari , președintele raionului, care a împărtășit bucuria copiilor și cea a părinților pentru amenajarea unui loc de agrement pentru copii.

Micuții nu au ezitat să testeze toboganele și scrînciobul nou – nouț, imediat după inaugurarea acestora. 

 

   Mai multe fotografii