Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

La data de 26 iulie curent la sediul Consiliului Județean Prahova a avut loc Forumul Preşedinţilor Euroregiunii Siret-Prut-Nistru și Adunarea Generală a Asociației la care a participat și Dna Iraida Bînzari, președintele raionului.

Ordinea de zi a cuprins trei puncte: primul punct a presupus o serie de modificări statutare necesare pentru ca asociația  să obțină  statutul de ONG de utilitate publică conform legislației românești, al doilea punct l-a reprezentat alegerea organelor de conducere pentru un mandat de doi ani, al treilea punct a fost reprezentat de discutarea proiectelor în implementare și viitoare.

Președenția Euroregiunii Siret-Prut-Nistru și Asociației Euroregiunea Siret- Prut- Nistru a revenit Consiliului Județean Iași, prin reprezentantul legal Maricel Popa.

Euroregiunea Siret-Prut-Nistru are în componență  județele Iași, Vaslui și Prahova, 25 de raioane din Republica Moldova, Municipiul Bălți și Unitatea Teritorial Autonomă  Găgăuzia, reprezintă o platformă de interconectare a administraţiilor publice din România şi Republica Moldova care se realizează pe toate domeniile: infrastructură, agricultură, mediu, sănătate, educaţie, cultură sau turism.

Administraţia locală din Republica Moldova are astfel acces la bune practici europene, soluţii de finanţare şi modernizare. 

Mai multe fotografii