Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Tradițional a treia duminică a lunii iunie se sărbătorește Ziua lucrătorului medical și a farmacistului. Cu aceast prilej 17 iunie curent, în incinta Palatului raional de cultură a fost organizată sărbătoarea consacrată ”îngerilor” în halate albe, a celor care prin dăruirea plenară stau la straja sănătății populației, veghind la căpătîiul suferințelor și redînd speranța și dragostea de viață.

Cu un mesaj de felicitare a venit în fața celor prezenți dna Iraida Bînzari, președintele raionului Fălești, remarcînd succesele în domeniul creării condițiilor favorabile pentru pacienți, păstrării structurii de sănătate la nivel de raion. Dumneaiei a mulțumit pentru efortul depus celor care îmbină știință, cugetul de medic cu lupta dîrză pentru viața fiecărui om. În semn de recunoștință președintele raionului a dăruit tuturor lucrătorilor medicali un buchet de trandafiri, urîndu-le ca în rezultatul efortului depus în munca cotidiană să-i fie mulțumirea pacienților. Pentru activitate prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, responsabilitate, contribuție personală la dezvoltarea și perfecționarea asistenței medicale acordate populației lucrătorilor din sistemul sănătății din raion i-au fost înmînate diplomele Guvernului și ale Consiliului raional.

Deasemenea cu cuvinte de felicitare a venit invitatul la sărbătoare dl Oleg Belbas, reprezentantul CNAM, directorii instituțiilor medico – sanitare publice din raion.

Punctul culminant al festivității un buchet de melodii interpretate de Corina Țepeș și Costi Burlacu. Oaspeții prezenți în sală nu au rămas indiferenți și cu plăcere au dansat sub îndemnul interpreților.

De remarcat că în ajunul sărbătorii profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului au fost consemnați 145 ani de la fondarea Spitalului raional, care a fost deschis la 1 iulie 1871 prin hotărîrea zemstvei județului Iași.

Mai multe fotografii