Astăzi, 14 noiembrie,  Doamna Nina Sciastlivîi, directorul ÎMSP ,,Centrul Medicilor de Familie din orașul Fălești   de comun acord cu colectivul  medical au organizat sfințirea Centrului Medicilor de Familie din orașul Fălești, unde a fost invitat un serviciu divin  care a oficializat slujba de sfințire  pentru instituție și personalul medical. La frumosul eveniment au fost prezenți Domnul Viorel BABII, Președintele raionului,  Domnul Vladimir TĂBÎRȚĂ, Vicepreședintele raionului, care au transmis felicitări întregului colectiv medical pentru succesele și realizările frumoase  care a înregistrat instituția în ultima perioadă.  

  Recent la 06 noiembrie curent, ÎMSP ,,Centrul Medicilor de Familie din orașul Fălești  și subdiviziunile instituției au susținut cu succes examenul de evaluare - acreditarea instituției pentru activitate pentru următorii  5 ani. În urma reparației capitale care s-a  efectuat în incinta instituției, s-au creat condiții bune pentru activitatea personalului medical și pentru pacienții din raion.  Surse  pentru renovarea instituției au fost alocate din bugetul raional - suma de 359 mii lei și din bugetul instituției 500 mii lei. 

Galerie foto

  Un eveniment de anvergură a avut loc la 18 septembrie, curent, în sala Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir”, o sărbătoare dedicată antreprenorilor din raionul Fălești. Consiliul raional  a inițiat organizarea anuală a concursului ,,Cel  mai bun antreprenor  al anului” în diverse sfere. Concursul este la cea de-a  IV-a  ediție  și  urmărește  scopul de a promova practicile de succes  în domeniul afacerilor,  de a remarca cele mai  competitive  întreprinderi  din raion care utilizează   strategii de marketing eficiente  și  ating  standarde internaționale  ale managementului calității.

  Gala festivă de înmânare a trofeelor învingătorilor concursului raional Cel mai bun antreprenor al anului 2018 a fost deschisă cu o frumoasă melodie interpretată  de vioriștii școlii de muzică din orașul Fălești.

 Cu un mesaj  de  salut  pentru  cei prezenți a venit Domnul Viorel BABII, președintele raionului, care și-a exprimat respectul față de antreprenori pentru activitatea ce o desfășoară, realizările lor remarcabile în plan profesional, contribuţia la dezvoltarea şi modernizarea atît a raionului Fălești cît și a Republicii Moldova.

 La ediția din acest an  în competiție s-au înregistrat  236 de antreprenori.

 La 13 septembrie curent s-au desfășurat aplicații raionale la protecția civilă în caz de accident la conducta cu gaze, la rețele electrice, linii de telecomunicații, rețele comunale  și  accident rutier. În incinta Spitalului raional s-au desfășurat aplicații privind acordarea primului ajutor în caz de accident rutier. În incinta  ÎCS ,,Marthatex” au avut loc aplicații la protecția civilă în caz de accident  de producere.  S-au desfășurat aplicații la protecția civilă și în localitățile: în satul Albinețul Vechi - în caz de gripa aviară, în satul Năvîrneț - în caz de alunecări de teren, ÎCS,, Sammy Cablaggi” în caz de accident de producere și satul  Chetriș în caz de inundații.

Galerie foto

    La 30 august curent, Domnul Viorel Babii,  Președintele raionului  a convocat în ședință membrii Comisiei Situații Excepționale , la care au participat  vicepreședinții  raionului, șefii serviciilor descentralizate și desconcentrate, reprezentanții autorităților publice, agenții economici. În cadrul ședinței s-a discutat despre  rezultatele verificării blocurilor  multeetajate de pe teritoriul raionului  Fălești și  cu privire  la  pregătirea și desfășurarea aplicațiilor Protecției Civile a raionului  din  perioada 10-13 septembrie curent.

Galerie foto

  Ansamblul de dans ”Favorit”  din cadrul  Centrului de Resurse pentru Tineri ,,Lora GĂINĂ”  a participat în perioada  21 august - 25 august curent în Bulgaria la  Festivalul Artistic Internațional ” Съзвездия в Несебър”, ediția IX-a, unde au participat peste 1500 de dansatori din 8 țari ale lumii.

  Ansamblul ”Favorit” a participat  la două categorii: dans popular și dans de gală, unde au obținut rezultate frumoase clasîndu-se pe locul I și apreciat  cu premiul Grand Prix. 

Rezultatele frumoase sunt rodul muncii Domnului Serghei BURDUJA, conducătorul cercului de dans modern ,,Favorit" din cadrul Centrului de Resurse pentru Tineri din orașul Fălești, Doamnei Lilia Andronachi, coregraf la Palatul raional de Cultură ,,Mihai VOLONTIR", Centrului de Resurse pentru Tineri din orașul Fălești, Secției Cultură și Turism, Direcției Generale Educație și părinților care au susținut și contribuit financiar  pentru ca ansamblul de dans să  ne reprezinte la acest frumos eveniment.

 Galerie foto

  La 27 august întreaga Moldovă a consemnat una din cele mai semnificative sărbători naționale, eveniment pentru care au militat pe parcursul vieții lor personalități de vază ale neamului nostru Ziua Independenței Republicii Moldova.

  La Fălești această sărbătoare a debutat cu depunerea de flori și minutul de reculegere  la complexul memorial ”Aleea eroilor” precum și la monumentul ”Mîndria și puterea poporului”.

  Conducerea raionului, oaspeții de onoare sosiți din Noua Sulița, Ukraina, invitații speciali președinți, vicepreședinți, secretari ai Consiliului raional, ce au activat pe perioada anilor de independență, cetățeni de onoare ai raionului au fost întîmpinați cu pîine și sare la intrarea în Palatul raional de cultură ”Mihai Volontir”, unde s-a desfășurat spectacolul festiv consacrat  celei de-a 28-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.

  Pe data de 19 august 2019 a început  perioada electorală . În acest context, astăzi 20 august,  au fost convocați într-o ședință de lucru secretarii consiliilor locale în cadrul căreia s-au discutat un șir de probleme legate de buna organizare și desfășurare a alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019. Ședința de lucru a fost deschisă și moderată de secretarul Consiliului raional dna Oxana Mărgineanu.

  În cadrul ședinței a luat cuvîntul șeful Secției administrație publică dna Raisa Budu, care a informat publicul prezent referitor la:

 - particularitățile specifice ale alegerilor locale din anul curent;
 - modificările parvenite în Codul electoral;
 - rigoriile privind înaintarea candidaturilor în organele electorale ( consiliile electorale de circumscripție de nivelul I și birourile electorale).
 - atribuțiile administrației publice locale de nivelul I privind buna organizare și desfășurare a alegerilor locale;
 - necesitatea operării modificărilor în registrul de stat al alegătorilor;
 - etc.

  Secretarii consiliilor locale au înaintat mai multe întrebări pe marginea subiectelor discutate la care li s-au oferit răspunsuri competente.

Galerie foto