La 16 iulie curent pe traseul drumului  L-249 Catranîc - Ișcălău - G63 a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de reparație capitală a drumuluiLa eveniment a participat Domnul Viorel BABII, Președintele raionului, Domnul Roman RADU, Vicepreședintele raionului, Doamna Maria PROCOPCIUC, Primarul comunei Ișcalău, Domnul Mihai POPOVICI, Primarul satului Catranîc, Domnul  Grigore DREGLEA, Primarul satului Bocani,  Domnul Ghenadie GRADINARI, Primarul comunei Pietrosu,  Doamna Zinaida PROCOPCIUC,  Director  CAP ,,ITERO-AGRO’’ și Nicolae TEODORESCU,  Administrator  S.A ,,Drumuri Bălți”.

  Sărbătoarea Câmpenească „În ospeție la Movila Măgura” își are începutul în anul 2015, inițiatorul fiind primarul comunei Negurenii Vechi din raionul Ungheni dl Ion Rîbacu. Această manifestare cu anii ia amploare și devine deja tradițională, în anul curent la 14 iulie desfășurându-se cea de-a V-a ediție. Din an în an activitatea adună tot mai multă lume, colective artistice de amatori din cele trei raioane învecinate – Ungheni, Fălești și Sîngerei, sunt vernisate expoziții diverse ale meșterilor populari cu etalarea unor piese inedite de toate genurile, inclusiv și cu bucate tradiționale. Ediția din anul curent a fost dedicată portului popular, astfel sărbătoarea a început cu o paradă a portului popular în jurul Movilei, participanții deplasându-se pe jos și în căruțe trase de cai frumoși, împodobiți cu prosoape și covoare țesute de mâinile moldovencelor de prin părțile locului. 

  La 11 iulie a avut loc  transmiterea în folosință a locuințelor sociale la 37 familii.. La eveniment au participat Domnul Viorel BABII, Președintele raionului Fălești, Domnii Vladimir TĂBÎRȚĂ, Roman RADU și Veaceslav TAMBUR, vicepreședinți ai raionului Fălești, Doamna  Ana Grama, director al Societății cu Răspundere Limitată ,,Ana Grama Grup” și beneficiarii de apartamente sociale. Cu un  mesaj pentru cei prezenți la eveniment  a venit Domnul Viorel BABII, Președintele raionului care a  menționat  că prin implementarea acestui proiect s-a reușit soluționarea  problemelor de asigurare cu un  loc de trai pentru multe familii tinere care au ales sa activeze în instituțiile bugetare, aici în raionul Fălești, acasă în Republica Moldova.

   La  11 iulie în incinta Consiliului raional a avut loc ședința comisiei raionale pe situații excepționale. Ședința  a fost deschisă de Președintele comisiei Domnul Viorel BABII, Președintele raionului care a abordat problemele stringente  cu care se confruntă cetățenii raionului în urma ploilor abundente din lunile mai și iunie. Calamitățile  au afectat locuințele locuitorilor din comunitățile Pompa, Călinești și Pîrlița. În cadrul ședinței au fost aprobate toate actele de confirmare a tragediilor înregistrate în aceste primării  și anume necesitatea procurării a 192 foi de ardezii în Pompa și 158 foi de ardezii în satul Pîrlița. În satul Călinești au fost afectate lanuri cu culturi cerealiere.

 

Galerie foto

  Ultima etapă din cadrul I Tur, Campionatul Republicii Moldova, Divizia B, Nord s-a desfășurat la data de 06 iulie curent pe stadionul raional ,,Spicul” din orașul Fălești.
Meciul s-a disputat  între FC FĂLEȘTI și FC CRUIZ , un meci frumos  unde făleștenii a înregistrat o nouă victorie, scorul 2:1.

  Succese le dorim FC Fălești și pentru următoarele etape.

  Astăzi  5 iunie, la ÎCS ,,Sammy Cablaggi,, din satul Albinețul Vechi s-a desfășurat aplicații tactice speciale la protecția civilă, în caz de cutremur, contaminare radioactivă de la stația atomică și în caz de incendiu. La activitate  a fost prezentă și conducerea raionului Domnul Viorel BABII, Președintele raionului, Domnii  Vladimir TĂBÎRȚĂ,  Roman RADU și Veaceslav TAMBUR, vicepreședinți ai raionului.

  Scopul aplicației a fost antrenarea organelor de conducere în cazul organizării lucrărilor de lichidare a consecințelor situațiilor excepționale și antrenarea efectivului formațiunilor protecție civile și a lucrătorilor întreprinderii în caz de cutremur, contaminare radioactivă de la stația atomică și în caz de incendiu.

Galerie foto

  La 4 iunie Domnul Viorel BABII, Președintele raionului  a vizitat Oficiul Medicilor de Familie din satul Izvoare unde s-a întîlnit cu personalul medical care activează în această instituție medicală. Scopul vizitei a fost de a găsi soluții la problemele cu care se confruntă personalul medical și cetățenii din localitate și anume  lipsa unui sistem de încălzire și aprovizionare cu apă a instituției.  În cadrul întrevederei,  Domnul Președinte a dat asigurări că se vor identifica căi de soluționare a problemelor sus menționate  în scopul  asigurării serviciilor medicale de calitate pentru cetățenii din comunitate.