Actualităţi  

   

Achiziții publice  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 18 ianuarie curent Domnul Sergiu  FÎNTÎNA, Președintele raionului a convocat într-o ședință operativă vicepreședinții raionului, șefii secțiilor, serviciilor și direcțiilor din cadrul  Consiliului raional și al Aparatului președintelui, reprezentanți ai mass-media.

  În cadrul ședinței  reprezentanții serviciilor din cadrul Consiliului raional au informat Președintele raionului despre activitățile desfășurate  în perioada 11.01.2021 – 17.01.2021 și despre activitățile care urmează a fi desfășurate în perioada 18.01- 24.01.2021.

 

  Astăzi, 15 ianuarie 2021, în incinta Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir” s-a desfășurat activitatea dedicată Zilei Naționale a Culturii. Holul instituției își aștepta invitații și oaspeții cu expoziție de artă plastică și lucrări din lut a Școlii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” din orașul Fălești și expoziția de artă populară a Muzeului raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi”.

  La eveniment au participat Președintele raionului Domnul Sergiu FÎNTÎNA, vicepreședinții raionului – Domnii Veaceslav TAMBUR, Mihail PRODAN, Veaceslav FUSU și șeful Direcției Generale Educație și Cultură, Doamna Mariana OSADȚA.

 Cu mesaje de felicitare s-au adresat către cei prezenți Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului, Domnul Veaceslav TAMBUR, vicepreședintele raionului, Doamna Mariana OSADȚA, șef Direcție Generală Educație și Cultură, Doamna Nelea MATCOVSCHI, președintele Consiliului Ramural al Sindicatului Lucrătorilor din Cultură Fălești.

  Celor mai reprezentativi lucrători din cultură li s-au înmânat flori și diplome de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Consiliul raional Fălești, Direcția Generală Educație și Cultură, Consiliul Ramural al Sindicatului Lucrătorilor din Cultură Fălești. 

  La sărbătoare au evoluat Ansamblul de dans „Favorit”, Formația folclorică „Baștina”, Ursachi Valentin, elev clasei a VIII-a Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Calmațui Alexandra, premianta concursului raional ,,Steaua de Fălești” 2020, Mariț Bianca-Victoria, eleva Școlii de Muzică a orașului Fălești și Sergiu Cristian, interpret autohton.

  Sărbătoarea a încununat concertul Orchestra de muzică populară a Secției Cultură și Turism.

  Galerie foto

    Astăzi, 11 ianuarie curent Domnul Sergiu  FÎNTÎNA, Președintele raionului a convocat într-o ședință operativă vicepreședinții raionului, șefii secțiilor, serviciilor și direcțiilor din cadrul  Consiliului raional și al Aparatului președintelui, reprezentanți ai mass-media.

  În cadrul ședinței  reprezentanții serviciilor din cadrul Consiliului raional au informat Președintele raionului despre activitățile desfășurate  în perioada 04.01.2021 – 06.01.2021 și despre activitățile care urmează a fi desfășurate în perioada 11.01- 17.01.2021.

 

  Centrele de sănătate din raionul Fălești a beneficiat de o donație sub formă de echipamente individuale de protecție, din partea Uniunii Europene prin intermediul Programului regional ”Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women și UNFPA Moldova, în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului. Raioanele Fălești și Strășeni sunt parte a acestui program și vor găzdui în următorii ani mai multe activități de promovare a egalității de gen.

  Lotul de 200.000 de măști și 908 litri de dezinfectant va ajunge la 78 de medici de familie și 215 asistenți/te medicali/e pentru raioanele Strășeni și Fălești și îi va ajuta să presteze servicii medicale în siguranță, în perioada pandemiei.

  Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului a mulțumit Uniunii Europene și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație pentru sprijinul acordat ca răspuns la urgențele de sănătate publică, specificând că această donație reprezintă un sprijin major acordat serviciilor de îngrijire a sănătății în cadrul centrelor de sănătate Fălești, care a menționat că..

  „Suntem recunoscători tuturor persoanelor și organizațiilor care se implică activ la depășirea situației cauzate de epidemia CODIV-19. Suntem convinși că atâta timp cât medicii antrenați în prima linie vor avea suficiente echipamente de protecție pentru a fi protejați de infecție, situația în care ne-am pomenit în lupta cu epidemia se va sfârși cu bine. Împreună vom reuși”. 

imagine donatie falesti 2

  Lotul de echipamente medicale pentru protecția personală a medicilor din Strășeni și Fălești, în valoare de $ 13, 000 este procurat din fondurile Uniunii Europene și este parte din seria de acțiuni de răspuns la pandemia COVID-19 realizate de UNFPA Moldova în cadrul programului regional ”Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women și UNFPA Moldova.

  Echipamentele medicale pentru protecția personală a medicilor urmează a fi distribuite începând cu ziua de 5 ianuarie curent conform Deciziei Consiliului raional nr.6/16 din  28 decembrie 2020.

 

  Astăzi, 4 ianuarie curent Domnul Sergiu  FÎNTÎNA, Președintele raionului a convocat într-o ședință operativă vicepreședinții raionului, șefii secțiilor, serviciilor și direcțiilor din cadrul  Consiliului raional și al Aparatului președintelui, reprezentanți ai mass-media.

  În cadrul ședinței  reprezentanții serviciilor din cadrul Consiliului raional au informat Președintele raionului despre activitățile desfășurate  în perioada 28.12.2020 – 31.12.2020 și despre activitățile care urmează a fi desfășurate în perioada 4.01- 6.01.2021.

 

   La 29 decembrie curent, Secția Administrație Publică a organizat o întrunire  cu primarii satelor și comunelor din raion. 

   Agenda ședinței a inclus chestiuni privind darea de seamă anuală la protecția civilă pentru anul 2020 și acțiunile planificate privind organizarea protecției civile pentru anul 2021. 

 

 Cu un cuvânt de salut pentru participanți a venit Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului, care a menționat despre scopul întrunirii și importanța implicării   primăriilor în    organizarea Protecției Civile.

  Domnul Veaceslav TAMBUR, Vicepreședintele raionului a   adus la cunoștința primarilor despre ordinul președintelui comisiei Situații Excepționale a raionului privind stimularea personalului de conducere - comandă a protecției civile a raionului, pentru organizarea și efectuarea satisfăcătoare a Protecției Civile în cadrul primăriilor, serviciilor și obiectelor raionului Fălești.

 Astăzi, 21 decembrie curent Domnul Sergiu  FÎNTÎNA, Președintele raionului a convocat într-o ședință operativă vicepreședinții raionului, șefii secțiilor, serviciilor și direcțiilor din cadrul  Consiliului raional și al Aparatului președintelui, reprezentanți ai mass-media și ai serviciilor desconcentrate.

 În cadrul ședinței  reprezentanții serviciilor din cadrul Consiliului raional au informat Președintele raionului despre activitățile desfășurate  în perioada 14 decembrie – 20 decembrie 2020 și despre activitățile care urmează a fi desfășurate în perioada 21.12.- 27.12. anul curent.