i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

La 15 februarie 2016 se împlinesc 27 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, o zi de comemorare a tragicului eveniment care a lăsat o amprentă și în istoria statului nostru. Din raionul Fălești pe cîmpurile de luptă din Republica Democrată Afganistan au fost trimiși circa 300 de tineri ostași, 6 dintre care și-au sacrificat viața în luptele crîncene.

În amintirea victimelor războiului, astăzi a avut loc o depunere de flori la Complexul Memorial ”Aleea Eroilor”. Cu un mesaj către cei prezenți a venit președintele raionului Iraida Bînzari, și președintele Organizaţiei raionale a veteranilor din Afganistan, Dedov Boris.

Memoria celor căzuţi pe cîmpul de luptă a fost consemnată cu un minut de reculegere.