i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

 La 8 septembrie curent Fabrica de Zahăr din Fălești și-a reluat activitatea de prelucrare a  sfeclei de zahăr. Cu acest prilej, președintele raionului Iraida Bînzari şi vicepreședintele raionului Vladimir Tăbîrță au efectuat o vizită la fabrică pentru a verifica cum decurg lucrările. Dl Vitalie Ursachi, director executiv pentru materia primă zona de sud a Companiei „Sudzucker Moldova” a relatat că la momentul începerii lucrărilor în platforma de depozitare a materiei prime sunt cca 9 mii tone de sfeclă, iar încă 10 mii tone deja recoltate se află pe cîmp.

   

Fabrica de zahăr din Fălești primește și prelucrează materie primă din raioanele Fălești și Florești. De menționat că în gestiunea Companiei Sudzucker Moldova, doar pe teritoriul raionului Fălești se află 2100 ha de sfeclă de zahăr.

 Pentru anul 2017 se preconizează prelucrarea a cca 200 mii tone de rădăcini dulci, capacitatea de producție a fabricii fiind de 4 mii tone ne sfeclă pe zi.

Galerie foto