Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Recent o delegaţie de la Consiliul raional Făleşti în frunte cu preşedintele raionului şi 5 agenţi economici din raion, au participat la Forumul Internațional de Afaceri „Investiții și oportunități de colaborare” desfăşurat în municipiul Bălţi.
 Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova cu suportul Rețelei Europene a Întreprinderilor (Enterprise Europe Network), consiliilor raionale din regiunea de Nord şi primăria municipiului Bălţi.
 Cu cuvinte de salut a venit președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, care a menționat despre evoluţia economică a Republicii Moldova, intensificarea şi diversificarea activităţilor economice, stimularea investiţiilor în sectorul privat, reducerea şomajului şi creşterea nivelului de trai. Consilierul pentru comerț din cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Vasile Plămădeală, a declarat că în contextul relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, și în special a celor comerciale, a existat și există o evoluție pozitivă, unul dintre factorii ce contribuie la creșterea bilanțului comercial fiind Acordul de Liber Schimb semnat de Republica Moldova și Uniunea Europeană.
 În cadrul forumului, preşedintele raionului Făleşti Iraida Bînzari, a prezentat oportunitatile investiţionale ale raionului Făleşti - „Regiune transfrontalieră atractivă”.

 La forumul internațional de la Bălți au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei al Republicii Moldova, Proiectului East Invest, Eurochambres, Ambasadelor acreditate în Republica Moldova, dar și peste 75 de întreprinderi din Italia, România, Turcia, Rusia, Ucraina etc. și circa 220 din Republica Moldova, reprezentând diverse sectoare precum: agricultura, industria agro-alimentară, tehnologii informaționale și comunicații, textile, sectorul construcțiilor, energie regenerabilă, automotive, industriile creative, etc. Evenimentul economic a găzduit un amplu program de afaceri, în cadrul căruia au fost discutate subiecte de actualitate pentru investitori. Totodată, au fost organizate întrevederi B2B dintre reprezentanţii mediului de afaceri autohton şi străin și masa rotundă „Învățământul profesional tehnic în sistem dual: experienţe, oportunităţi, beneficii în țările CEFTA”

Galerie foto