Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Direcția Generală Educație la 20 mai a organizat Festivalul raional ,,Gala Sportului-2017” consacrat Zilei Sportului și Mișcării Olimpice. Evenimentul s-a desfășurat pe stadionul orăşănesc ,,Spicul”. Startul Festivalului a fost dat prin ,,cursa olimpică”, pentru elevii claselor a V-a a XII-a în faţa Şcolii Sportive din orașul Făleşti. Sărbătoarea sportului a întrunit echipele reprezentative ale tuturor genurilor de sport înregistrate în Școala Sportivă pentru Copii și Juniori Fălești, filialele ei și echipele de sportivi din școlile raionului.  

  Cu un mesaj pentru publicul prezent a venit Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului, care a menționat despre importanța sportului în viața fiecărui cetățean, îndemnînd tînăra generație de a se implica mai activ în lumea sportului.
  Procopciuc Mihai, Sandu Damian și Ciobanu Crina, elevi ai Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu", cei mai buni sportivi din raion li s-au oferit onoarea de a duce torța olimpică – premianți ai olimpiadei republicane la educația fizică 2015-2016, 2016-2017. Focul olimpic s-a acordat elevei Crina Ciobanu, câstigătoare la olimpiada republicană la educația fizică, locul întâi, ediția 2017. În semn de înaltă apreciere a activităților în domeniul sportului au fost acordate premii speciale învingătorilor la multiple probe sportive: proba sportivă de fotbal ,,Cupa Guvernului”, joc de dame, șah, mini–fotbal, tenis de masă, baschet, proba sportivă ,,Festivalul Național al Sportului Școlar” ediția a IV-a volei, turneul republican de fotbal ,,Guguță” pentru sportivi cu anul nașterii 2005-2006, instituțiile de învățământ secundar general, cu cele mai bune rezultate sportive în cadrul spartachiadei raionale 2016-2017,cel mai bun sportiv din instituțiile școlare , anul 2016-2017, cel mai bun profesor de educația fizică, anul 2016-2017, șahiștii de la Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri ,,Lora Găină”. În baza rezultatelor deosebite au fost premiați și discipolii Școlii Sportive pentru Copii și Juniori Fălești.
  Sărbătoarea sportului la Fălești a finalizat cu lansarea în înălțimi a simbolului păcii- porumbeii, și baloane, care ne unesc pentru marele valori, indiferent de abilități sportive.
Galerie foto