i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

  La 17 mai curent, Doamna Iraida Bînzari, președintele raionului a convocat într-o ședință de lucru primarii satelor și comunelor pentru acordarea asistenței informaționale de specialitate ce vizează activitatea primarului.
  Agenda întrunirii a cuprins chestiunea cu privire la modalitatea de întocmire corectă a proceselor – verbale cu privire la contravenții, clarificarea problemelor de competență teritorială, prezentarea de soluții practice pe marginea întrebărilor ce au apărut în legătură cu aplicarea Codului Contravențional. Reprezentantul Procuraturii raionului a acordat asistență metodică necesară noilor agenți constatatori în persoana administrației publice locale care a fost investită cu atribuții de constatare a unor contravenții, în conformitate cu prevederile Legii nr. 208 din 17.11.2016, intrat în vigoare la 16.03.2017. Informația cu privire la cooperare pentru dezvoltarea unui serviciu și sistem durabil de alimentare cu apă și canalizare în raionul Fălești ne-au relatat reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord și al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei.

  Reprezentanții Companiei ,,Nander Grup” S.R.L a organizat o prezentare pentru aleșii locali în ceia ce privește noua tehnologie de construcții de drumuri cu utilizarea materialelor locale, cu utilizarea unui stabilizator pe bază de compuși organici naturali polienzimici. Referitor la modalitatea de încheiere a contractelor de locațiune privind accesul pe proprietăţi şi utilizarea partajată a infrastructurii asociate reţelelor publice de comunicaţii electronice, a informat reprezentantul Societății pe Acțiuni ,,Moldtelecom” filiala Bălți, aplicarea prevederilor Legii nr. 28 din 10.03.2016.
  Reprezentanții din cadrul Consiliului raional au informat primarii despre măsurile întreprinse întru realizarea recomandărilor expuse în procesele verbale ale vizitelor Președintelui raionului în unele primării efectuate în I trimestru al anului 2017, despre mersul pregătirii echipelor și posturilor sanitare către concursul raional, despre mersul executării art.23 al Legii Apelor nr.272 din 23.11.2011, despre examinarea teritoriului administrat în vederea depistării depozitelor, locațiilor de înhumare a pesticidelor perimate.
  La ședința cu primarii au participat Domnul Vladimir Tăbîrță și Domnul Radu Roman, vicepreședinți ai raionului și Doamna Lilia Osoianu, șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat.
  Galerie foto