În fiecare an, pe 15 mai aniversăm Ziua Internaţională a Familiei. Este o sărbătoare internaţională instituită de ONU, ce se bucură de sprijin în majoritatea ţărilor. Ziua Familiei îndreaptă atenţia către celula de bază a societăţii — familia, accentuînd rolul ei şi nevoia de integritate.
  Cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei, Vă adresez cele mai sincere felicitări şi urări de bine.
  Familia este dragoste, respect reciproc, înţelegere şi respectarea dreptului fiecăruia la evoluţie, libertate, copilarie, convieţuire şi suport.
  Deşi, familia în Republica Moldova se confruntă cu multiple probleme de ordin moral, social şi economic, oricum este necesar să transmitem acest model al societatăţii drept unul de o importanţă majoră pentru evoluția continua a comunității umane.
  Familia înseamnă mult mai mult decît un cuplu cu copii care împart un anumit spaţiu locativ şi un buget financiar. Un nou cămin familial creat înseamnă un prim pas în întemeierea unei generații sănătoase, educate, puternice, iubitoare, respectuoase şi cu aspiraţii de mare altitudine.
  În familie se începe viaţa omului şi tot aici se începe formarea acestuia ca personalitate. De aceea, bunăstarea familiei şi atitudinea statului faţă de aceasta exprimă, în mare măsură, gradul de dezvoltare a societăţii.
  Vă urez familii împlinite cu copii şi părinţi sănătoşi, realizări frumoase, pace şi linişte sufletească tuturor. Totodată, să nu uităm că răspunderea şi solidaritatea față de familie, copii și părinți urmează a fi în continua creștere datorită evoluției problemelor și necesităților cu care ne confruntăm zi de zi.

Iraida BÎNZARI 
Președintele raionului Fălești

   
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
ANDNORD
CEC