i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

  Marcată la 9 mai, Ziua Victoriei vine să comemoreze eroii celui mai crunt război al secolului, care a semănat durere, lacrimi și tristețe ce a invadat popoarele lumii.
  În orașul Fălești, aniversarea a 72-a a Zilei Victoriei asupra fascismului și comemorării eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial pentru Independența Patriei a fost marcată printr-un miting de comemorare desfășurat la Complexul gloriei militare, la care au participat conducerea raionului și a primăriei orașului, consilieri raionali și locali, funcționarii instituțiilor publice, reprezentanții instituțiilor de învățămînt, locuitorii și oaspeții orașului.
  Conducerea raionului și a orașului, veterani au rostit discursuri în fața celor prezenți. În luarea sa de cuvînt președintele raionului Dna Iraida Bînzari a adus un omagiu veteranilor de război, menționînd că nu există nimic mai sfînt decît memoria și recunoștința pentru eroii care au luptat pentru pace și libertate. Discursurile s-au intercalat cu un recital de versuri prezentat de tînăra generație.
  Memoria celor căzuți a fost consemnată cu un minut de reculegere și salve de salut. Participanții la miting au depus coroane și flori în semn de recunoștință pentru toți cei care au contribuit la Marea Victorie.

  Galerie foto