Marcată la 9 mai, Ziua Victoriei vine să comemoreze eroii celui mai crunt război al secolului, care a semănat durere, lacrimi și tristețe ce a invadat popoarele lumii.
  În orașul Fălești, aniversarea a 72-a a Zilei Victoriei asupra fascismului și comemorării eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial pentru Independența Patriei a fost marcată printr-un miting de comemorare desfășurat la Complexul gloriei militare, la care au participat conducerea raionului și a primăriei orașului, consilieri raionali și locali, funcționarii instituțiilor publice, reprezentanții instituțiilor de învățămînt, locuitorii și oaspeții orașului.
  Conducerea raionului și a orașului, veterani au rostit discursuri în fața celor prezenți. În luarea sa de cuvînt președintele raionului Dna Iraida Bînzari a adus un omagiu veteranilor de război, menționînd că nu există nimic mai sfînt decît memoria și recunoștința pentru eroii care au luptat pentru pace și libertate. Discursurile s-au intercalat cu un recital de versuri prezentat de tînăra generație.
  Memoria celor căzuți a fost consemnată cu un minut de reculegere și salve de salut. Participanții la miting au depus coroane și flori în semn de recunoștință pentru toți cei care au contribuit la Marea Victorie.

  Galerie foto

   
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
ANDNORD
CEC