i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

  Cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la catastrofa nucleară produsă la 26 aprilie 1986 la cel de-al patrulea reactor atomic de la Cernobîl, la 25 aprilie, curent, în orașul Fălești a avut loc un miting de comemorare a victimelor acelei tragedii. Conducerea raionului, funcționarii Consiliului raional , primăriei orașului, colaboratorii Inspectoratului de poliție alături de participanții la lichidarea consecințelor avariei și văduvile acestora au venit la complexul memorial „Aleea Eroilor” spre a consemna importanța acestei date istorice.
  La lichidarea consecințelor exploziilor nucleare produse la centrala atomo-electrică în 1986 au participat au participat 3655 de moldoveni. Catastrofa a dus la contaminarea radioactivă a unor teritorii importante, iar mii de persoane au fost diagnosticate ulterior cu cancer. Cu toate că au trecut zeci de ani, și astăzi catastrofa rămîne vie în conștiința celor care și-au riscat viața pentru eliminarea nivelului ridicat de radioactivitate din zona dată. Ecoul dezastrului de la Cernobîl va fi auzit mai multe decenii, aducînd durere și suferință oamenilor, pentru care viața a fost împărțită în două părți: înainte și după accident.  

 Galerie foto